2012. július 4. szerda

’A Zselic, ahol a szívem dobban!’ II. Folkbeats fesztivál – a kulisszák mögött!

A tegnapi nap folyamán beszélgettem a ’A Zselic, ahol a szívem dobban!’ II. Folkbeats fesztivál főszervezőjével Rupaszov Tamással, akkor bemutattuk az esemény egy részét. Mai beszélgetésünkben egy kicsit a múltba, illetve a kulisszák mögé tekintünk.

Gálosi Gergely: Miről is fog szólni a rendezvény?
Rupaszov Tamás: A Zselic, ahol a szívem dobban! Egy sokszínű, népzenére, világzenére és néptáncra épülő rendezvény. Mivel a Folkbeats alapjaiban egy népzenei és világzenei versenynek indult 2010-ben, amerikai turné fődíjjal, elsősorban fiatal előadókkal foglalkozunk. Így természetes, hogy a nyári fesztiválunkon is kiemelt hangsúlyt kapnak, olyan módon, hogy a Folkbeats Mű-Hely keretén belül a szakma nagy nevei, nagy ’öregjei’ közös produkciót mutatnak be velük, átadva ezzel szakmai tudásukat, tapasztalatukat. A fesztivál egyszerre kíván hagyományőrző lenni, koncentráltan a helyi és regionális kulturális, kézműves, közösségi és gasztronómiai hagyományokra valamint a törekszünk a népzenéből kiinduló új zenei irányzatok, világzenék bemutatására is. Mivel Ti – részben – sport lap vagytok, elmondanám, hogy szerettünk volna ebbe az irányba is mozdulni és egy méta bajnokságot összehozni, de ez az idén még nem jött össze. Végül pedig, a rendezvény a természetről, a vízpartról, kikapcsolódásról, szórakozásról fog szólni a műfajt kedvelők számára.
Gálosi Gergely: Ez már a második…milyen volt az első?
Rupaszov Tamás: A Folkbeats fesztivál egy regionális összefogásként jött létre tavaly. A régió 5 önkormányzata, helyi szervezők és a Folkbeats közös erőfeszítése által. Önerőből hoztuk létre, büszkék vagyunk rá, annak ellenére, hogy a durva hőség miatt sokan nem mertek kijönni a Petörke völgybe. Azt gondoljuk, hogy az így is szépszámú közönség jól érezte magát és az idén sok új látogató jön el a Zselicbe.
Gálosi Gergely: A mostanira kiket vártok?
Rupaszov Tamás: Sok sok kedves és érdeklődő embert minden korosztályból. A program szerteágazó, mindenki talál magának megfelelőt két csobbanás között.
Gálosi Gergely: köszönöm a beszélgetés!
Rupaszov Tamás: Én köszöntem a lehetőséget!

További információk:
www.facebook.com/folkbeats
www.folkbeats.hu
sportkult

Comments

One thought on “’A Zselic, ahol a szívem dobban!’ II. Folkbeats fesztivál – a kulisszák mögött!
 1. Szebeni Villő

  Kedves Fotósok!

  A fesztiválon a Szkítia koncert alatt tébláboló majd’ 1 éves kislányunkról készített több fényképet egyik kollégájuk. Szeretnénk megnézni a képeket. A fotós azt mondta, itt láthatjuk, de még nincs fent kép. Megtudhatnánk, hogy mikor lesz fent illetve hol találhatjuk meg?

  Előre is köszönjük!
  Zselyke szülei

   
  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .