2014. április 16. szerda

Vegán palacsinta versenyen jártunk

A hétvégén került megrendezésre Kaposváron az I. Vegán Palacsintabajnokság. Ottjártamkor kedves ismerősöm, Takács Éva, mint főszervező – természetesen vegán – mesélte el, hogy miért is választotta ezt az életformát, illetve el is magyarázta, hogy ez milyen, mikkel jár, Ő maga hogyan élte és mi változott az életében azóta.
Majd arról beszélt, hogy ilyen típusú rendezvények milyen jól szervezetten működnek már pár magyarországi városban és látva sok érdeklődőt, örül, hogy itt is elindult.
Ezután a versenyre nevezett palacsinták felszeletelése és kóstolása kezdődött meg. Elmondhatom, hogy szerintem zsűrizni a legjobb ilyenkor, hiszen az ember mindig felfedez 1-1 újdonságot!
A szavazatok megszámlálásáig magáról a vegán témáról néztünk meg pár videót, ami szintén nagyon tanulságos volt, hiszen olyasmire is rámutatott, hogy 1 szelet húshoz mennyi növényt kell megtermelni, míg ugyanazon mennyiséget egyenes ágon is megehetnénk….arról nem is beszélve, hogy az állatok ugyanolyan érző lények, mint mi magunk és gyakorlatilag mészárlás által jut az emberiség a hőn áhított húshoz.
A várva várt eredményhirdetést követően az alkotók elárulták a recepteket, majd még meglévő mennyiséget közösen elfogyasztottuk.

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .