2016. március 9. szerda

Az uszodából: Hamlin Matthew – a Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE versenyzője

Az uszodából: Hamlin Matthew – a Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE versenyzője

Matthew edzője – Kovács László – volt egykoron az én edzőm is, így igazán kellemes élmény volt benéznem az uszodába és beszélgetni egy ifjú titánnal.

Gálosi GergelyÜdvözöllek Matthew, örülök, hogy megismerhetlek és egyben bemutathatlak a kedves olvasóinknak. Kérlek mondj magadról pár apróságot.
Hamlin Matthew: A 19. életévemet idén áprilisban töltöm be. Kaposvárra járok a Munkácsy Mihály Gimnáziumba. Nincsenek különösebben érdekes hobbijaim. Szeretek zenét hallgatni, filmeket nézni, és olvasni.hamlin_matthew_1

Gálosi GergelyA Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE versenyzőjét tisztelhetjük benned. Mi volt az első “vizes” élményed életedben?
Hamlin Matthew: Három éves koromban kezdtem el úszni óvodai keretek között. Legelőször akkor találkoztam edzőmmel, Kovács Lászlóval, aki elejétől fogva támogatott engem az úszásban. Legfőképpen édesanyámnak köszönhetem az eredményeimet, hiszen ő volt az aki erre az útra terelt.

Gálosi Gergely: Mindig is csak a vizes sportok érdekeltek az életedben, mint sport?
Hamlin Matthew: Mivel már elég fiatalon bekerültem az úszók világába, nem volt alkalmam más sportot kipróbálni. Mindkét testvéremmel az uszodába ragadtunk 😉 .

Gálosi GergelyMit neveznél meg a legkedvesebb élményednek a versenyzői pályafutásod során?
Hamlin Matthew: Tavaly nem igazán volt kedvem életmentő versenyeken részt venni, annak ellenére, hogy edzőm erősen ajánlotta, mert bízott abban, hogy szintet tudok úszni az Európa Bajnokságra való kijutáshoz. Így nyáron úgy döntöttem, hogy elmegyek az egyik versenyre, ahol sikeresen szintet úsztam több versenyszámban is. Ennek köszönhetően ősszel kiutazhattam a spanyolországi Európa-bajnokságra, ahol több versenyszámban is indultam és a legjobb eredményem egy bronzérem lett. Ehhez hasonló sikerélményben már régen volt részem, nagyon örültem neki.

Gálosi Gergely…és a legnagyobb kihívást mi jelentette eddig?
Hamlin Matthew: Úgy érzem, az élet még nem állította elém a legnagyobb kihívást, de úgy gondolom, hogy ha ez megtörténik, azt leküzdöm.

Gálosi GergelyLegutóbb az év első uszonyosúszó versenyén álltál rajthoz, a Farsang Kupán (Hajduszoboszló) Hogy sikerült a versenyed és hogy érezted magad?
Hamlin Matthew: Mindössze kettő versenyszámban indultam el. Ennek oka az volt, hogy felmérhessük a fő versenyszámomon mire vagyok képes. 100 méter felszíni úszásban 2. helyezést értem el, és a fontosabb távon, az 1500 méter felszíni úszásban új egyéni csúcsot teljesítettem. A táv versenyprogramon kívül volt megrendezve, de remek lehetőséget adott, hogy néhány hosszútávú uszonyosúszó is felmérhesse magát. Összesen 40 másodpercet javítottam a korábbi időmhöz képest, így már csak 15 másodperccel vagyok lemaradva a felnőtt világbajnoki szintidőtől. Ez az időeredmény igen motiváló számomra a világbajnokságra való kijutásra.hamlin_matthew_2

Gálosi GergelyAzért, hogy sokan beleláthassanak a versenyzők életébe, elmesélnéd, hogy milyen napod, illetve heted a felkészülési időszakban?
Hamlin Matthew: A napot reggeli edzéssel kezdjük 6-7-ig, így az iskolába eleve fáradtan érkezem. A rengeteg tanóra után egy 2 órás edzés következik. A téli felkészülési időszak a legnehezebb számomra, mert minden este nagyon kimerülten érkezek haza és állok neki tanulni. Igyekszek mindent megtenni azért, hogy sportban és tanulásban is kihozzam magamból a maximumot. Mindazonáltal, hogy ez a világ egyik legkimerítőbb, és legnagyobb energia fogyasztó sportja, nagyon is élvezem.

Gálosi GergelyNo igen, nem könnyű mindent összeegyeztetni, de hát ez erről szól, kimerítő tud lenni hogy az ember a céljaiért dolgozzon. Mi az úszásban/ uszonyosúszásban/vizimentésben a legfőbb célod, illetve az életedben? 
Hamlin Matthew: Egy olyan főiskolára/egyetemre szeretnék járni a gimnáziumi tanulmányaim után, ahol valamilyen formában a sporttal foglalkozhatok.
Ami az uszonyosúszást/vizimentést illeti, a tavalyi, csodálatos élményeim alapján, több alkalommal is szeretnék a magyar válogatott csapattal külföldi versenyen részt venni.

Gálosi GergelyRemek álmok és célkitűzések, remélem mindet sikerül is véghez vinned! Köszöntem szépen neked a beszélgetést és szurkolok, hogy minél gyakrabban kelljen beszámolnom az eredményeidről! 
Hamlin Matthew: Köszönöm a lehetőséget, hogy mesélhettem magamról. Szia!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .