2016. március 9. szerda

Koczka Adrival beszélgettünk

Koczka Adrival beszélgettünk

Gálosi Gergely: Üdvözöllek Adri, örülök, hogy igent mondtál a Sportkult felkérésére, az interjúra. Kérlek mondj magadról pár apróságot a kedves olvasóinknak.
koczka_adriKoczka Adri: Szia! 20 éves vagyok. Pénzügyi- számviteli ügyintézőnek tanulok a Magyar Üzletemberképző Szakközépiskolában, ahol idén vizsgázok. A tanulás mellett sok időt töltök barátaimmal és családommal.

Gálosi Gergely: A Kacsó Gép Taszár SE versenyzőjét tisztelhetjük benned. Mióta röplabdázol? Mindig is csak a röpi volt?
Koczka Adri: 2006 óta röplabdázom, 2011 óta a Kacsó Gép Taszár SE csapatában. Mindig sportoltam valamit, kipróbáltam a kosárlabdát és az aerobikot is. Nővérem által megismerkedtem a röplabdával, és azóta nem néztem más sport után, úgy éreztem, és azóta is úgy érzem, hogy ez a nekem való sport.koczka_adri_3

Gálosi Gergely: Mi volt az eddigi pályafutásod legemlékezetesebb pillanata?
Koczka Adri: Pályafutásom legemlékezetesebb pillanata az volt, mikor még a KASI gyerek csapatában játszottam és egy torna legjobb játékosának választottak.

Gálosi Gergely: …és a legkedvesebb?
Koczka Adri: Nagyon sok van, de talán a legkedvesebb emlékem, mikor Székesfehérváron játszottunk ahová nagyszüleim eljöttek és végig buzdították a csapatot, ennek hatására nagyon jól játszottunk és meg is nyertük azt a meccset.

Gálosi Gergely: Mi az, amit kihagytál volna a sportéletből?
Koczka Adri: A 2014-es évet egészségügyi problémák miatt ki kellett hagynom, ennyi idő után nehéz volt a visszatérés, újra formába kerülés. koczka_adri_2

Gálosi Gergely: Szerintem viszonylag kevesen látnak bele egy megye I-es női röplabdás sportéletébe. Mesélnél az olvasóknak, hogy mégis mit és milyen szinten kell edzeni?
Koczka Adri: Augusztus végén az atlétikapályán szoktunk alapozni. Szeptember elején, valamint a tavaszi forduló előtt erőnléti edzéseink vannak, ahol többet találkozunk ugrókötéllel, zsámolyokkal és a bordásfallal, mint labdával. Az őszi és a tavaszi forduló idején pedig taktikai és technikai edzéseink vannak.
Minden edzés bemelegítéssel kezdődik, ami futásból illetve ugrálásból áll. Aztán labdás bemelegítés, és ezután vannak edzések ahol a nyitásfogadás, illetve a mezőny a fő hangsúly, van amikor a támadást gyakoroljuk, és meccsek előtt pedig a csapatjátékot. Nincs 2 egyforma edzés úgyhogy nehéz lenne pontosan leírni miből áll.koczka_adri_4

Gálosi Gergely: Nos, mint a sportoknál, itt is fel kell áldozni némi időt az ember életéből, de a sportsikereket csak így lehet elérni. Nálad mi a fő motiváló és a legfőbb cél?
Koczka Adri: Mivel már 4. éve jövünk haza ezüstéremmel a nyakunkban, a legfőbb cél idén az első hely.

Gálosi Gergely: Szép célok. A magánéletben és a karrierben mit tűztél ki magad elé?
Koczka Adri: Mint már említettem, pénzügyi-számviteli ügyintézőnek tanulok. Ebből szeretnék tovább menni, és mérlegképes könyvelő lenni. Természetesen a röplabdát nem tervezem abbahagyni, szeretném, ha még sokáig az életem része lehetne.

Gálosi Gergely: Nem egyszerű fába vágtad a fejszét, de előre is sok sikert kívánok mindenhez! Köszöntem az interjút.
Koczka Adri: Köszönöm szépen!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .