2016. április 19. kedd

Végh András kiállítás

Végh András kiállítás – Szekszárd

Végh András Tolnán született 1940-ben. A tolna megyei származású festő, grafikus a budapesti Képzőművészeti Főiskolán végezte tanulmányait. Mesterei Kmetty János és Bernáth Aurél voltak. Több tucat hazai és külföldi kiállításon vett részt. Munkásságáért 1994-ben Munkácsy – díjat kapott.
Festészetét meghatározza az önállósodás évtizedének, a 60-as évek festőisége, a valósághű és az elvont egyszerre való jelenléte. A természetelvűség és az absztrakció közti senki földjére építette munkásságát. A valóság közeli elemek nála az absztrakt expresszionizmus részévé válnak; de elvont, spekulatív formákból képes színpadszerű jeleneteket komponálni. Az elvontságot erősíti kemény koloritja, amelyben még a rózsaszínek is hideg hatást keltenek. Vízfestményei olykor sokkal oldottabbak, máskor szinte grafikaszerűen rajzosak.

A kiállítás megnyitó időpontja: 2016. április 23., Szombat 11 óra

A megnyitón közreműködik:
· Müller Beáta énekművész
· Lozsányi Tamás orgonaművész

Helyszín: Babits Mihály Kulturális Központ – Művészetek Háza
A kiállítás megtekinthető: 2016. április 23. 11:00 – 2016. május 29. 17:00

végh_andrás_kiállítás_szekszárd

További Szekszárd és környéki programok ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .