2016. április 28. csütörtök

Boban és Marko Marković Orkestar – Szekszárdon

Boban és Marko Marković Orkestar a Pünkösdi Hal- és Vad Ünnepen Szekszárdon!

Igen, jól olvassa mindenki, Boban és Marko Marković érkezik Pünkösdkor az év egyik legjobban várt gasztronómiai hétvégéjére!

Boban és Marko Marković mindent elért, amit zenekar elérhet a világ ezen szegletében: több százezer eladott lemez, klub- és fesztiválkoncertek százai, rajongók tízezrei követik zenélésüket, bárhol is játszanak földrészünkön.

A zenekar kedvenc országa továbbra is Magyarország, itt adta Boban és fia, Marko élete legszebb koncertjeit, itt muzsikáltak a legtöbbet, és továbbra is itt a legnagyobb a “felhajtás” a koncertek körül. Legyenek Önök is részesei Európa talán legnépszerűbb fúvószenekara, a Boban és Marko Marković Orkestar koncertjének!

boban_és_marco_markovic

Boban Marković a cigányok legendás ünnepén, Djurdjevdán napján, május 6-án született. Nagyapja, Pavle is muzsikált. Apja szintén különféle zenekarokban játszott. Boban Marković már hétéves korában megismerkedett a trombitával.
Európai körökben elismert, ő és zenekara számos zenei díj birtokosa. Apja, nagyapja elismert trombitaművészek voltak. Zenéje a török katonazenekarok muzsikájából eredeztethető. Boban a kilencvenes évek első felében tűnt fel, amikor zenekarával sorra elnyerte a híres gucai trombitás fesztivál első díját, majd miután meghallotta – a Kusturica-filmek zenéje kapcsán világszerte ismert – Goran Bregovic, felkérést kapott az Underground című film zenéjében való közreműködésre. Az Underground után Boban az Arizonai álmodozók című Kusturica-film zenéjében is közreműködött, s az ezredfordulóra már Európa legnépszerűbb balkáni rezesbandájának az élén állt. Készített lemezt Lajkó Félixszel (Srce Cigansko), majd 2002-ben Frank London munkatársa lett. A Boban Marković Orkestar legújabb lemezével (The Promise) zeneszerzőként is jelentős sikert könyvelhetett el. Tevékenységei között szerepel a Balkán cigányzenéjének más zenei műfajokkal és kultúrákkal való kapcsolódási pontjainak kutatása.
2006 óta Marko Marković vezeti a zenekart, apjával egyetértésben. Marko Marković szerzőként és szólistaként is részt vett a zenekar utolsó két albumán.

Időpont: 2016. május 14. szombat, 22:00
Helyszín: Szekszárd, Béla király tér  

Pünkösdi Hal- és Vad Ünnep 4 napos programsorozat IDE kattintva érhető el.

További Szekszárd és környéki programok ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .