2016. május 19. csütörtök

Sygnus 42. Gemenci Nagydíj 2016. – A sajtótájékoztató

Sygnus 42. Gemenci Nagydíj 2016. – A sajtótájékoztató

41.Gemenci_Nagydíj_Gemenc_GP_040

A minap volt sajtótájékoztató a Sygnus 42. Gemenci Nagydíjjal kapcsolatban, ahol is Steig Csaba, főszervező az alábbiakról számolt be: idén 4 szakaszra bővült a verseny – 123 kilométer hosszú futam pénteken, szombat délelőtt Pakson a kerékpárosok összesen 70 kilométert tesznek majd meg egy 3,4 kilométer hosszú körpályán, este pedig a jól megszokott villanyfényes háztömb körüli jön,  ahol egy 1,7 kilométeres körpályán összesen 55 kilométert tekernek, vasárnap pedig mezőnyverseny (bátaszéki körözés), aminek a versenytávja 132 kilométer lesz.

A versenyen tíz külföldi és nyolc hazai csapat, illetve egyéni indulók vesznek részt. Magyarországon kívül Ausztriából, Csehországból, Luxemburgból, Olaszországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Szlovéniából érkeznek a csapatok – gyakorlatilag rekord nevezésű a verseny, hiszen nemzetközi szinten is ritka az ennyi induló.

Steig Csaba az indulók közül magyar oldalon Rózsa Balázst, a Szuper Beton Cycling Team, míg külföldi részről a tavalyi Tour de Hongrie győztes Tom Thill-t emelte ki, de természetesen bármelyik csapatból érkeznek igazi meglepetés, hiszen 6 kontinentális sor lesz itt.

42. Sygnus Gemenci Nagydíjra érkező csapatok:

Külföldiek:
Dukla Praha (cseh)
Team Differdange-Losch (luxemburgi)
Cycling Team Firefly (szlovák)
Team Forman Cinelli (cseh)
Tusnad Cycling Team (román)
Start Vaxes Partizan (szerb)
In-Life Cycling Team (cseh)
Team Ljubljana Radenska (szlovén)
Amplatz-BMC (osztrák)
Delio Gallina Colosio (olasz)

Magyarok:
Epronex
DKSI
Mugenrace Team Prolog
Szekszárdi Szabadidős KE
Szekszárdi Kerékpáros S.E.
Szuperbeton
Szingo-Balaton Team
Tipográfia
ASE
Cube-Csömör
Zengő KSE

A 3 napos eseményen természetesen lesznek kiegészítő rendezvények, köztük gyermek és amatőr futamok is, mellyel a kerékpározás további népszerűsítése a cél.

A Sygnus 42. Gemenci Nagydíj 2016. teljes kiírása ITT tekinthető meg.

További Szekszárd és környéki programok ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .