2016. június 28. kedd

Szombaton rendezik az idei Suzuki Balaton­-átúszást!

Szombaton rendezik az idei Suzuki Balaton-­átúszást!

balaton1

Július 2­án, szombaton immár 34. alkalommal rendezik meg a Suzuki Balaton­átúszást Révfülöp és Balatonboglár között – jelentették be a szervezők keddi, siófoki sajtótájékoztatójukon.

A népszerű szabadidős eseményre ezúttal is ezreket várnak, hogy teljesítsék a két part közti 5200 méteres távot. Nevezni a révfülöpi futballpályán lehet majd szombaton 7 óra és 13.30 óra között, 8 órától 14 óráig pedig folyamatos lesz a rajtoltatás. Az idén is a biztonság a fő jelszó, így mintegy 140-­150 vitorlásból, csónakból és hajókból álló úszófolyosó segíti majd a résztvevőket a vízen. Az esemény történetében eddig három alkalommal fordult elő, hogy sikerült túlszárnyalni a tízezres álomhatárt, tavaly pedig több mint nyolcezren vállalták a kihívást.

A mezőny legnagyobb részét, több mint 90 százalékát ezúttal is azok az amatőrök alkotják majd, akik hetekig, hónapokig készülnek erre az erőpróbára, és ismét várnak sportembereket hazánkba a világ minden tájáról. Újra eljön a többszörös hosszútávúszó világrekorder, Mányoki Attila, valamint korábbi és jelenlegi válogatott úszók, vízilabdázók, triatlonisták is rajthoz állnak. Korábbi klasszis ökölvívóink, Erdei Zsolt és Kovács Kokó István ugyancsak jelezték részvételi szándékukat. A Magyar Honvédség egy csaknem háromszáz fős Úszó Erőddel készül, immár 15. alkalommal, a jogászok pedig másodszor vágnak neki közösen a magyar tengernek.

„A Balaton­átúszás nem verseny; az a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát és teljesítse a kitűzött célját. Csaknem kétezer ember dolgozik azért, hogy az idén is minden rendben legyen” – fogalmazott a szervezőbizottság elnöke, Szántó László.

Az idén először, a Suzuki lesz a Balaton­átúszás névadó támogatója. A két fél kapcsolata tavaly kezdődött, és igen jó tapasztalatokkal zárták a közös munkát. Hársfalvi János, a Magyar Suzuki Zrt. marketingvezetője elmondta: sok a közös vonás a Suzuki filozófiája és a Balaton­átúszás között. „Az a csaknem tízezer ember közel áll hozzánk, aki vállalja a kihívást, és nekik is büszkén mutatjuk meg a teljes termékpalettánkat” – mondta Hársfalvi János.

Az időjárási előrejelzések kedvezőek, de a végső döntést – a hagyományokhoz híven – csütörtökön kora délután, a meteorológusokkal és a vízi­rendészet vezetőivel történt egyeztetés után hozzák meg a szervezők.

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .