2016. szeptember 19. hétfő

„FUSS MAGADÉRT EGY KÖRT!” – Kaposvár

„FUSS MAGADÉRT EGY KÖRT!” – Kaposvár

fuss_magadert_egy_kort

Ötödik állomására, Kaposvárra érkezik a „FUSS MAGADÉRT EGY KÖRT!” eseménysorozat, amelynek keretében az egészségért dolgozók 16 napon át 1600 kilométert futnak.

A védőoltás fontosságára azért éppen Kaposváron hívjuk fel figyelmet, mert tavaly Somogy megyében a 7. osztályos lányok több mint 85 százaléka kérte az ingyenes HPV elleni védőoltást. Ők már védve lesznek ettől a rákos megbetegedéstől. A méhnyakrák védőoltással megelőzhető, rendszeres szűréssel pedig időben felfedezhető, mégis közel 500 nő hal bele évente ebbe a betegségbe. A 12-13 éves korban beadott védőoltás biztosítja a legnagyobb védettséget a humán papillomavírus ellen.

A futókat köszönti, és a védőoltások fontosságát hangsúlyozva sajtótájékoztatót tart:

Szita Károly, Kaposvár polgármestere
Tóth Icó , a Mályvavirág Alapítvány elnöke
dr. Velkey György, a Magyar Gyermekgyógyászok Társaságának elnöke

A helyszínen az Mályvavirág Alapítvány standján a gyerekek többek között megismerhetik a HPV Fele Se Mese kiadványt, ami bemutatja, hogy a méhnyakrák az egyetlen, gyakori, rákos megbetegedés, amely védőoltással és rendszeres szűréssel megelőzhető.

A Csurgó – Kaposvár – Szigetvár szakaszt gyermekgyógyászok csapata teljesíti váltóban.

Időpont: 2016. szeptember 21. szerda 14 óra
Helyszín: Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, Kaposvár, Fő u. 42.

MIÉRT FUTJUK KÖRBE AZ ORSZÁGOT?

Magyarországon 10 percenként meghal valaki az egészségtelen táplálkozás, 21 percenként a dohányzás és 35 percenként a mozgásszegény életmód miatt. Mi vagyunk Európában a legkövérebbek, a világon a legboldogtalanabbak, dobogós helyen állunk az alkoholfogyasztásban is. A tízmilliós Magyarország így évente 1 700 000 egészséges életévet veszít el. Ez azt jelenti, hogy olyan betegségekbe halunk bele, amelyeket jórészt mi okozunk magunknak azzal, ahogyan élünk. Nem tudatosul bennünk, hogy az egészség érték, azt kellene megőriznünk. És ezt senki nem tudja helyettünk megtenni. Ha mindenki csak annyit tenne az egészsége megőrzése érdekében, amennyit aztán a betegségéből való felépülésére fordít, akkor a korai halálozás közel fele megelőzhető lenne.

A futáshoz az utolsó napon, október 2-án csatlakozhat bárki, aki szeretne futni magáért egy kört.

Bővebb információ:
https://www.facebook.com/events/924927544279925/
http://fussegykort.hu/

További Kaposvár és környéki programok ITT érhetők el!

A kaposvári híreink támogatója:cikkekbe

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .