2016. szeptember 24. szombat

Szekszárdi Szüreti Napok – szubjektív

Szekszárdi Szüreti Napok 2016 – szubjektív

A 2016-os Szekszárdi Szüreti Napok még a 2015-ösnél is nagyobbra sikeredett – köszönhetően a szervezőknek, a fellépőknek, a kiszolgálásnak és nem utolsó sorban a látogatóknak, akik valamivel több, mint 60 ezren voltak.
Bevallom őszintén, szavakkal nehéz visszaadni azt a rengeteg jót, amit kaptunk/kaptam ezen a 4 nap alatt. Az emberek épp olyan kedvesek voltak a 3. nap éjszakáján is, mint az elsőn, mindenki segítőkészen állt mindenhez végig.
A szervezők remek programsorokat állítottak össze, nagyszerű házigazdák voltak – ezúton is szeretnénk megköszönni nekik a meghívást!
Ezen a rendezvényen azt érzem immáron 2. éve, hogy akármekkora is az említett tömeg, mégis nyugodt, “rendezett”, nem türelmetlenkedik senki. Pihenni, megnyugodni tér ide az ember – miközben jól érezheti magát.
Mindenkinek, aki még nem járt itt, csak ajánlani tudom. Nem csak a rendezvényt, Szekszárdot is.

No, de térjünk is át a történtekre.
Az első napi programok esetén mondhatni helyi illetőségűek voltak, de a Béla tér így is tökéletesen megtelt élettel.
Elsőként a Szeretet lángját gyújtották meg és ezt követték zenés műsorok, miközben a gyerekeknek különféle apró programokat tartogattak.
szekszardi_szureti_napok_2016_07_mini

A Babits Mihály Kulturális Központban délután Szatmári Juhos László szobrászművész “Bor-mámor” és “Van képem hozzá” című kiállításainak megnyitója volt, amit Dúzsi Tamás borász nyitott meg. Őszinte, szókimondó témákat láthattunk – illetve láthat mindenki, aki megtekinti a kiállításokat – a képeken.
szekszardi_szureti_napok_2016_24_mini

A délutánt a Szekszárdi Magyarnótakedvelők Baráti Körének nótaestjével folytattuk, ahol igazi dalárdában érezhettük magunkat – remek hangú fellépők szórakoztatták a nagy teremnyi érdeklődőt.
szekszardi_szureti_napok_2016_34_mini

Részünkről az első estét a Tücsök Zenés Színpad koncertjével zártuk a Béla téren – melyen szerintem a helyiek kényelmesen elkezdték kipihenni már a hét fáradalmai – és vártuk is a másnapi folytatás.
szekszardi_szureti_napok_2016_42_mini

Pénteken rengeteg dolguk akadt, így a Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar koncertjével indítottunk. Nagyszerű játékot hallhattak tőlük a téren gyülekező emberek, és ők zenéltek a a hivatalos megnyitó előttig.
szekszardi_szureti_napok_2016_46_mini

A beszédek előtt a Bartina Néptánc Egyesület tagjai gondoskodtak a látnivalóról és pompás bemutatóval kápráztatták el a megtelt tér nézelődőit.
szekszardi_szureti_napok_2016_58_mini

Az említett megnyitót Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, a fesztivál fővédnöke nyitotta meg, köszöntőt mondtak a rendezvény védnökei: Dr. Hoppál Péter az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára és Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Dr. Dorkota Lajosa Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, valamint a rendezvény házigazdája Ács Rezső Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere.
szekszardi_szureti_napok_2016_56_mini

A szabadtéri nagykoncert(ek) előtt még meghallgattuk/tekintettük a 10 éves Muslinca Kórust a Babits Mihály Kulturális Központ Színháztermében, ahol Mikó István – Kis Pál István: A VIDÁM BORISSZÁK– borvirág-kantátáját adták elő.
szekszardi_szureti_napok_2016_77_mini

Innen kis kitérővel a Béla téren Operaházy Borlovagokat hallgattunk.
szekszardi_szureti_napok_2016_81_mini
A színházban és a téren kellemesen kikapcsolódtunk és pihentünk egyet, épp annyira, hogy az Omega koncert többutcás(!) rajongói tömegén áttudjuk magunkat verekedni és belevessük magunkat a fergeteges koncertbe!

szekszardi_szureti_napok_2016_omega_02_mini

Innen még 2 kereszteződés/háztömb volt és bizony mindenki az Omega koncertre ment (illetve állt egy idő múlva) – a nagyszínpad ott a kép közepén az a kis színes négyzet 🙂

A koncert fenomenális volt! Az egész hangulat, az iszonyatosan sok emberrel, a tagok lazaságával – konkrétan még egy régi barátjuk és egy külföldi rajongójuk is felléphetett gitárral az 1-1 számban. Minden koncerten ilyet szeretnénk érezni.

szekszardi_szureti_napok_2016_omega_01_min

Omega koncert – plusz egy régi baráttal

A péntek estét a fantasztikus Omega mellett a Béla téren Emilio egészítette ki a közönség nagy örömére.
szekszardi_szureti_napok_2016_90_mini

A másnap reggel már nagyon rutinosan gurultunk Szekszárd felé Kaposvárról.
Szalóki Ági: Körforgás – gyermek koncertjére értünk be a Babits Mihály Kulturális Központ Színháztermébe. Remek kis zenés műsor volt így “reggelire”.
szekszardi_szureti_napok_92_mini

Innen elléptünk mi is étkezni a Szász Étterem kitelepült standjához, majd hagytuk magunkat elcsábítani a Brill Pálinkaháznál – ezen gasztronómiai apróságokról kicsit később bővebben beszámolunk.
szekszardi_szureti_napok_2016_29_mini
szekszardi_szureti_napok_163_mini

Elidőztünk a kellemes étkek és italok közt és már mehettünk is a Szüreti felvonulás színes forgatagába. Azt hiszem nem véletlenül híres eme esemény az egész országban. Kicsiktől a nagyokig mindenki jelen volt és több ezer felvonuló mellett az összes utcában áthatolhatatlan tömegek várták rájuk, tapsolva, örömünnepelve őket.
szekszardi_szureti_napok_113_mini

Szombat este egy közönséget 30Y koncert várta a Szent István téri nagyszínpadon, ahol a srácok beleadtak mindent, hogy a rajongóik tömege elégedetten nyugtázza a napját.
szekszardi_szureti_napok_30y_02_mini

A Béla téri színpadon ByeAlex és a Slepp koncert fogadta az érdeklődőket.
szekszardi_szureti_napok_154_mini

Vasárnap reggel az újabb rutinos utazásunk után Paprika Jancsi csúzlizdáját találtuk a Béla király téren, a gyerekek nagy-nagy örömére.
szekszardi_szureti_napok_161_mini

Vasárnap az egészség jegyében telt nálunk, így a Kalocsa Tanyát látogattuk meg a Szüreti napos standjukon, illetve a Decsi levendulásoknál is jártunk.
szekszardi_szureti_napok_156_mini
szekszardi_szureti_napok_165_mini

Miután az egészségünkért már nem kellett aggódnunk, el is indultunk a Hooligans 20 éves jubileumi koncertjére a Szent István térre.
A banda a tőle megszokott stílusban jól meg is csápoltatta a rajongókat, panasz nem érhette őket.
szekszardi_szureti_napok_hooligans_04_mini

A 4 napot zeneileg Rudán Joe akusztik koncert zárta a Béla téri színpadon. Rudán Joe-t nem kell bemutatni senkinek, akusztikus felállásban is tökéletesen hangzik tőle egy koncert – egy egész Béla térnyi tömeg volt rá kíváncsi.
szekszardi_szureti_napok_rudan_joe_02_mini

A cikkben szereplő képek csak töredéke a teljes sorozatnak – 219 lett a vége!
Akinek facebookon szeretné őket látni az IDE kattintson.
Aki letölteni szeretné a kedvencét nagy felbontásban, annak a google drive mappát javasoljuk ITT.

Akik nélkül a cikk nem jöhetett volna létre:
logo_kepsarokba_szek_m

További Szekszárd és környéki programok ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .