2017. május 5. péntek

Válogatott centerrel erősít a Diamant röplabdacsapata

Válogatott centerrel erősít a Diamant röplabdacsapata

A 2016/2017-es bajnoki évad befejezése után nem sokat várt az első új igazolás bejelentésével az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapatának vezetése. A következő évadban az egyre komolyabb terveket szövögető együttesben folytatja pályafutását a válogatott center, Leidgeb Noémi, aki a bajnoki és Magyar Kupa-bronzérmes Fatum Nyíregyházától érkezik Somogyba.Leidgeb_válogatott

Az 1993-as születésű, 183 centi magas játékos Miskolcon ismerkedett meg a sportág alapjaival, és eljutott a felnőtt NB I-ig. 2012-ben szerződött Békéscsabára, ahol előbb harmadik helyet ért el társaival, 2014-ben pedig tagja volt a története első magyar bajnoki címét szerző együttesnek. Ezt követően két éven át játszott Újpesten, legutóbb pedig Nyíregyházán ütötte a labdát, és mindhárom szezont bajnoki bronzéremmel fejezte be. Ráadásként a csabaiakkal, a fővárosiakkal és a szabolcsiakkal is szerzett egy-egy harmadik helyezést a Magyar Kupában.

Leidgeb Noémi tavaly bemutatkozott a felnőtt válogatottban, és az idén is meghívót kapott abba a 20 fős keretbe, amely elsőként az eszéki világbajnoki selejtezőre kezdi meg a felkészülést hétfőn, Érden. A nemzeti együttesre egyébként a folytatásban Világliga-szereplés, majd az ősszel Európa-bajnokság is vár. Az olasz Alberto Salomoni szövetségi kapitány csapata Németországban és Szlovéniában is edzőtáborozik majd a május 31-én rajtoló selejtező-sorozat előtt.

„Tavaly nyáron, amikor megfogalmaztuk az előttünk álló három esztendő terveit, elhangzott, hogy szeretnénk előbb vagy utóbb válogatott szintű játékossal is erősödni. Nagy öröm, hogy ez már az első év után megvalósult! Úgy gondoljuk, hogy a tavaly elkezdett munka minősége garancia lehet az eredményes folytatásra, Noémi pedig maximálisan beleillik az elképzeléseinkbe. A pályán és a pályán kívül is igazi példakép lehet a fiatal röplabdázók számára” – fogalmazott a klub ügyvezető-elnöke, Orosz Ferenc.

A Diamant első új igazolása abban bízik, hogy hozzásegítheti majd új klubját céljai eléréséhez. A kaposváriak a következő évadban az első hatban szeretnék majd zárni az élvonalbeli küzdelmeket.

További Kaposvár és környéki programok a Sportkulton ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!
(szöveg és fotó: sajtóinformáció)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .