2017. május 17. szerda

A Tour de Hongrie-n az Astana pályaversenyzői!

A Tour de Hongrie-n az Astana pályaversenyzői!

Az Astana Magyarországon is nyeregbe száll: Kazahsztán legjobb pályaversenyzői érkeznek a Magyar Körversenyre a Team Track Astana színeiben.

Hogy honnan a nagy szerelem? Az Astana Pro Team 2006-ban olyan bringásokkal indult világhódító útjára, mint Alekszandr Vinokurov, Joseba Beloki, Alberto Contador, Igor Gonzalez de Galdeano, Roberto Heras és Michele Scarponi, nem véletlen, hogy egy évvel később már ProTour minősítést kapott. Az évek során megfordult itt többek között Szergej Ivanov, Andreas Klöden, Levi Leipheimer, Haimar Zubeldia, Oscar Pereiro, Fabio Aru, Vincenzo Nibali, Lars Boom, sőt, egy szezon erejéig maga Lance Armstrong is, minden országútis megszállott találhatott magának kedvencet.

astana_track_team_fb

Astana Track Team balra – fotó: facebook

Az Astana (magyar átírással Asztana) mindhárom nagy háromhetest megnyerte már, a Tour de France-, Giro d’Italia- és Vuelta a Espana-sikerek mellett számtalan körversenyen és egynaposon vitte el a pálmát. Tavaly hazánkban járt a csapat vezetője, Alekszandr Vinokurov, aki a Tour de France-ról érkezve Budapesten teljesítette első féltávú IRONMAN-versenyét.

Kazahsztánban immár második évtizede óriási energiákat fektetnek a kerékpársport fejlesztésébe, így a „nagy Astana” mellett két kontinentális csapat (az Astana City és a Vino-Astana Motors), egy női együttes és a Team Track Astana pályásokból összeállított gárdája is nagy támogatást kap. Utóbbi sorral mi is megismerkedhetünk a Magyar Körversenyen.

A Team Track Astana nevezési listáján Szultanmurat Miralijev áll az első helyen, számára csöppet sem idegen terep az országút: tavaly hatodik lett a kazah országúti bajnokságon, míg az időfutamversenyben a negyedik helyet szerezte meg. Robert Gajnyejev, Roman Vaszilenkov, Szergej Satovkin, Asilikan Turar és Aliser Zsumakan is rendszeres résztvevője a különféle körversenyeknek, Turar juniorként kazah bajnoki diadalig, Zsumakan Ázsia-bajnoki ezüstéremig jutott.

Természetesen a pályaversenyzők számára egy-egy ilyen verseny elsősorban arról szól, hogy megfelelően fel tudjanak készülni a szezon nagy pályaversenyeire, de képességeiket így is igyekeznek kamatoztatni, páldául a sprintbefutóknál, illetve az időfutamokon. Nem kizárt, hogy a Team Track Astana adja majd Szalontay Sándor egyik legnagyobb kihívóját a szombathelyi prológon…

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie június 27-én Szombathelyen prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 20–25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen.

További kerékpáros programok és információk a Sportkulton ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!
(Fotó és szöveg: TdH sajtó információ, facebook)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .