2021. május 17. hétfő

Tour de Hongrie – Budapest 2021.

Kellemes vasárnapi programunk volt, hiszen a Sportkult eredeti alapítói sportágának – az országúti kerékpárnak – honi csúcs versenyének, záró futamát tekintettük meg. Az idei évben Budapesten ért véget a 2021-es Tour de Hongrie, a Hősök tere és a Városliget környezetében.

Az idő kegyes volt hozzánk és a versenyzőkhöz is, a rajtra az eső is elállt, a nap is kisütött. A 12 körös verseny ideje alatt felhő átvonulások voltak, de a pálya is szépen felszáradt.

A Hősök tere-Városliget-Andrássy út körpályán kijelölt 92 kilométeres versenytávon már nem volt hova tartalékolniuk a versenyzőknek, így már az első körön 52 kilométer/órás átlagsebességgel haladt a 117 főből álló mezőny.
Az első körben a magyar bajnoki trikós Filutás Viktor és a válogatottban tekerő dr. Rózsa Balázs próbálkozott szökéssel, majd a második kör elején Fetter Erik próbált meg ellépni, három társával szépen gyűjtögette is a másodperceket.
A sprinterek csapatai az utolsó körre minden szökevényt megfogtak és az Andrássy úton végül sprintbefutón dőlt el a dobogó sorsa – a belga Edward Theuns ( TREK-Segafredo) vitte el a győzelmet.

A végső eredmények:
– idei Tour de Hongrie összetett győztese, a sárga mez tulajdonosa, Damien Howson (Team BikeExchange) lett,
– a legjobb sprinternek járó zöld mezt a német Phil Bauhaus (Bahrain-Victorius),
– a legjobb hegyi menőt illető piros mezt a lengyel Maciej Paterski (Voster ATS) vitte haza,
– a fehér trikós, a legjobb hazai kerekes Pelikán János lett.
Mindannyiuknak gratulálunk!

Íme pár képkocka a szabadnapunkról:

További képek IDE kattintva érhetők el!

További Budapest és környéki programok ITT érhetők el!
Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Képek: Gálosi Gergely

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .