2021. július 9. péntek

Programok: hétvégére

Programok hétvégére – július 9-11-re ezeket az eseményeket javasoljuk nektek. A teljesség igénye nélkül próbáltunk egy mini listát készíteni nektek – ezentúl minden héten jelentkezünk vele.

XV. Miskolci Fröccsfesztivál
Ekkora kánikulában mire is vágyhat az ember? Fröccsre! Most péntek-szombaton kifogyhatatlan mennyiségben áll majd rendelkezésre Miskolcon, közel 30 borász standján. A 2 napos fesztiválon gasztropontok (Aranykorona Étterem / Bükki Sajt Manufaktúra / Dűlő Étterem / Gulyásbomba / Keszegsütő / Sub Rosa Cafe) és rengeteg koncert lesz a borok kísérője.
A kitelepülő borászok:
Anna Pincészet, Avasi Présház, Borbála Borkereskedés, Borkas Fröccsbusz, Breitenbach Pince, Bűdi Borház és Szőlőbirtok, Cardium Borászat, Csakazértis bor- és ökogazdaság, Csáter Apó Pincéje, Filep Pincészet, Gallay Kézműves Pince, Hajdu Roland, Hétszőlő Tokaj, Hilltop Neszmély Borászat, János Pince, Kárpátia Borház, Koch Borászat, Kristinus Borbirtok, KT Kézműves Pince, Lajos-Király Manufaktúra, Majoros Birtok & Borbár, Mezei Pincészet, Nagy-Szögedi Pince, Nyolcas és Fia Borház, Palmetta Pince, Sándor Zsolt Organikus Szőlőbirtok és Pincészet, Szent-Benedek Pincészet, Torma Pince.
A rendezvény ingyenes és védettségi igazolvány és maszk nélkül is látogatható! A borpontokon a kiszolgálás fesztiválpohárban történik, mely a fesztivál több pontján 1.000 Ft-ért megvásárolható és 500 Ft-ért visszaváltható lesz.
Hol: Miskolc, Kisavas Első sor és Lonovics József utca 9.
Mikor: 2021. július 9., péntek: 16:00 – 24:00 // 2021. július 10., szombat: 16:00 – 24:00
Az esemény FB-on ITT érhető el.

Programok: hétvégére
Programok hétvégére: XV. Miskolci Fröccsfesztivál

A repülőtér éjszakája
Az Aeropark és a Budapest Airport szervezésében igazi éjszakai feelingben lehet része annak, aki kilátogat a helyszínre.
Ami vár a kifutón: Hangártúra, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér éjszakai látogatása, Pilóta talkshow, Reptéri járműbemutató, Józsa Tamara énekes légiutas-kísérő a színpadon, Gépek titkai – Tematikus séták, reptéri oldtimerek, A320neo szimulátor.
Aki a péntek esti programra vásárol belépőt, a pénztárban kapott karszalaggal a szombati, Aeroparkban zajló eseményeket is látogathatja.
Pénteken este ingajárat közlekedik a Deák tér-Aeropark, valamint az Aeropark-Deák tér útvonalon. Érintett megállóhelyek: Astoria, Kálvin tér, Corvin negyed, Nagyvárad tér (M3 Metrópótló megálló)
Indulások a Deák térről (Gerlóczy utca: 17 óra, 19 óra, 21, óra, 23 óra
Indulások az Aeroparkból: 18:15, 20:15, 22:15, 00:15 óra
Hol: Aeropark (megközelítés leírása ITT)
Mikor: 2021. július 9., péntek: 17:30-tól // 2021. július 10., szombat: 11:00 órától.
Az esemény FB-on ITT érhető el.

V4 nyitóesemény és kerékpárverseny
Július 1-jén Magyarország vette át a Visegrádi Csoport – V4 elnökségét, az előttünk álló egy évre. A jeles alkalomból, szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az elnökség Nyitóeseményére és V4 Kerékpárverseny rajtjára a Várkert Bazárhoz, egész napos kulturális, sport, gasztronómiai és gyermekprogramokkal.
A rendezvény INGYENES!
Programok:
10:00-10:45 Bergengóc Zenegóc gyerekkoncert
11:00-11:15 V4 Néptáncbemutatók
11:15-11:45 Egérparádé vándorcirkusz
11:45-12:45 Folk on 45 koncert
13:15-14:00 V4 Kerékpárverseny RAJT – Valter Attilával, a 2020-as Tour de Hongrie győztesével
14:00-14:30 V4 Néptáncbemutatók
14:30-15:30 BMX Flatland bemutató, utána oktatás és kipróbálási lehetőség
15:30-16:30 Margaret Island akusztikus koncert
16:45-17:00 BMX Flatland bemutató
17:00-17:30 Triál bemutató
Egész nap: kézműves foglalkozások, hagyományőrző programok, bringás bemutatók
Az esemény csak védettségi igazolvánnyal látogatható!
Hol: Budapest, Várkert Bazár, Ybl Miklós tér.
Mikor: 2021. július 10. 10 órától.
Az esemény FB-on ITT érhető el.

Hello Buda piac by Finom PLACC
A Finom PLACC most Buda szívében, az új különleges kiülős gasztro helyszínén lelhető fel, a Hello Buda nevű helyen, a Rózsadomb Center mellett szombatonként.
Itt minden megtalálható a jóízű élethez, mert a Hello Buda vár mindenkit, aki kiéhezett már találkozásokra, a minőségi ételekre és az önfeledt programokra! A szombati piacok várják a vidéki ízek szerelmeseit, és azokat, akik ragaszkodnak hozzá, hogy a termelőtől rögtön az asztalra kerüljön a mesterséges anyagoktól mentes élelmiszer.
Minden, ami finom megkóstolható, és megvásárolható a PLACC-on úgy, hogy közben közvetlen válaszokat is kaphatunk a termelőktől a portékájukról.
A rendezvény ingyenes és természetesen gyermek és kutyabarát.
Helyszín: Hello Buda, Budapest, Törökvész út 93/A
Időpont: 2021. július 10. 8-tól 14 óráig
Az esemény FB-on ITT érhető el.

Art&Design Summer / divat-design-művészet-kiállítás szabadtéren a Budapest Garden-ben
2021 nyarának legtrendibb kiegészítőivel találkozhatsz, minden darab hazai tervező munkája! A kiállítók között számos divattervező, ruha- és táskatervező, kiegészítő-tervező, kézműves, kutya- és macska-kiegészítő tervező, lakberendezési tárgy készítő, ötvös/ékszer-készítő, festő, grafikus és digitális alkotó munkájával ismerkedhettek meg, és lehetőség szerint, akár el is beszélgethettek az alkotókkal.
A belépés mindenkinek INGYENES!
Helyszín: Budapest Garden, Árpád Fejedelem útja 125.
Időpont: 2021. július 10. 14:00-21:00.
Az esemény FB-on ITT érhető el.

WAMP / Hegyvidék / 2021.07.11.
ÚJ IDŐPONT! Július 25.
Júliusban is válogatott WAMP-os tervezőkkel jelentkeznek a budai hegyek által ölelt Sirály sétányon! Szerezzétek be a legújabb nyári ruhátokat, próbálgassatok hozzá egyedi kiegészítőket, utána pedig sétáljatok Buda legpezsgőbb sétányán, beszélgessetek kedvenc tervezőitekkel!
Vásárlásotokkal pedig támogassátok a hazai alkotókat!
A belépés mindenkinek INGYENES!
Helyszín: Budapest, MOMkult Csörsz utca 18.
Időpont: 2021. július 11. 10:00-18:00.
Az esemény FB-on ITT érhető el.

Gozsdu Green Market
Az egyik legfiatalabb, új belvárosi piactér, fenntartható módon készült termékek széles választékával. Céljuk egy magyar termékeket, kistermelői, őstermelői árukat, illetve, képző- és iparművészeti alkotásokat bemutató vásár létrehozása Budapest belvárosának ikonikus helyszínén, a Gozsdu Udvarban. (Nem is olyan rég mi is jártunk náluk, ITT olvashatsz róla).
A belépés mindenkinek INGYENES!
Helyszín: Gozsdu udvar Budapest 1075.
Időpont: 2021. július 11. 10:00-17:00.
Az esemény FB-on ITT érhető el.

További Budapest és környéki programok ITT érhetők el!
Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .