2016. július 14. csütörtök

Tizenkettedik Intersport Ifjúsági Sportfesztivál Kaposváron!

Tizenkettedik Intersport Ifjúsági Sportfesztivál Kaposváron!

a700_5004

A célegyenesbe fordultak az előkészületek: július 17-e és 23-a között immár 12. alkalommal rendezik meg Kaposváron és környékén az Intersport Ifjúsági Sportfesztivált. Az egyhetes, nagyszabású viadalon három kontinens csaknem harminc országából több mint ötezer fiatal vesz részt, és a programban a labdarúgás mellett a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda és a vízilabda is helyet kapott – jelentette be a somogyi megyeszékhelyen Kenéz Ádám fesztiváligazgató.

Július 17-e és 23-a között Kaposvár lesz az utánpótlás honi fővárosa. A hagyományokhoz híven az első nap a regisztrációé, másnap reggel pedig útjára indul majd a labda a futballpályákon, a tornacsarnokokban és a medencében is. A résztvevők hétfőn megkoszorúzzák a kaposvári születésű legenda, Czibor Zoltán emléktábláját, majd az egykori kiváló támadóval, Nyilasi Tiborral is találkozhatnak a város főterén. A csapatok ezután együtt vonulnak le a Rákóczi Stadionba, és a hivatalos megnyitó után a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia és az angol Bath City összecsapását is megtekinthetik.

A futballtornára ezúttal is érkeznek Indiából, de itt lesznek az olaszok és a spanyolok is. Két korosztályban lánycsapatok is küzdenek majd egymással. Örvendetes, hogy jelentősen nőtt a röplabdatornán résztvevő együttesek száma, de töretlenül őrzi népszerűségét a kézilabda és a kosárlabda. A röplabdázóknál válogatott mérkőzést is láthat a közönség: az U18-as fiúknál ugyanis a magyar és a grúz nemzeti együttes is ott van a mezőnyben.

 

További Kaposvár és környéki programok ITT érhetők el!

A kaposvári híreink támogatója:cikkekbe

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .