2012. november 5. hétfő

Melange

Kávé. Szerény személyemnek volt szerencséje pár kávé fajtát és különlegességet is kipróbálni életem során. Mindig is nehéz volt elmondani, hogy milyen dolgokat tapasztaltam, de több-kevesebb sikerrel azért sikerült. Bő egy hónapja viszont leginkább, legegyszerűbben – némi segítség mellékelésével, amiért köszönet is a Múzsa Kávéháznak – megmutatom, megízleltethetem az arra kíváncsit.
Roppan módon örülök, hogy ezt az új cikk sorozatot elindíthatom és a fentebb olvasható segítséget  – kávék és különlegességek, illetve az ezekhez tartozó technikai részleteket – is kaptam hozzá.
Miért? Mert úgy érzem, hogy Magyarországon a réges-régi kávéházi hagyományok lassacskán kihalnak. Az emberek jelentős része nincs is tisztában a szokásokkal, illetve, hogy az espresso-n kívül egyáltalában milyen formában fogyaszthatná a napi koffein adagját.
Jelen kis bevezető után invitálnék mindenkit egy kis videós bemutató, ami a Múzsa Kávéházban készült és egy Melange elnevezésű kávékülönlegesség elkészítését tárja elénk.
A Melange egyébként – amint az látható is lesz, egy kisebb adag mézből, meleg tejből áll, erre egy espresso kerül és a tetejére egy igazi kemény tejhab. De nem is húznám az időt, íme az “élő” műsor.

Nem sokára egy újabb kávékülönlegességgel jelentkezem!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .