2012. december 21. péntek

Tüntetés a drasztikus keretszám változtatások ellen – Kaposváron (szöveges interjúk)

December 19-én Kaposvár belvárosában (is) tüntetés volt. A drasztikus keretszám csökkentés ellen vonultak utcára. Mi is ott voltunk és beszélgettünk velük. Íme pár sor arról, hogy miért is voltak ott a megjelentek és mi a véleményük a témával kapcsolatban.

“Ezt egy jó megmozdulásnak tartom, egyetértek a tüntetésen résztvevők elveivel és szerintem sem lehet ilyen módon, hirtelen változtatni a felsőoktatásban. Bár egyértelműen reformokra szorul az oktatási rendszer, de nem ily módon.”

“Igenis hallatni kell a hangunkat legalább is kinyilvánítani a véleményünket, mert ez nagyon sok mindenkit érint a középiskolások korosztályában.”

“Van két testvérem és édesanyámnak 80.000 Ft a fizetése. Tehát én azt gondolom, hogy akik ezeket a döntéseket hozzák, azok… hogy is mondjam… valószinüleg tudjuk, hogy jobb anyagi körülmények között élnek.”

“Nagyon értelmesnek találom a megmozdulást, hiszen ez mindenkit érint.”

“Az én jövőm is ezen forog, tovább szeretnék tanulni, így a bizonytalanba nem tudok. Elég komoly terveim vannak a jövőt illetően és meg szeretném valósítani őket.”

“Végre azt látom, hogy összefognak a diákok és én is úgy gondoltam, hogy részt kell vennem, hiszen szeretnék tovább tanulni. Remélem a tüntetés hozzájárul ehhez, mert nem tudnám fizetni a tandíjat.”

“Nagyon egyetértek a tüntetéssel és örülök, hogy végre elkezdik a fiatalok kimutatni, hogy valami ebben az országban nagyon nem jól van. Unokáim vannak, akiknek a jövője sem mindegy. Van egy középiskolás unokám és felnőtt gyerekeim, akik külföldön élnek – nem jó szívvel mentek el, hanem azért, mert ott tudnak megélni, sajnos. Az itteni oktatásügyről az a véleményem, hogy igenis mindenkinek, aki tanulni akar azt engedni kell tanulni ingyen és bérmentve, mert akik most a minisztériumban ülnek, ők is ingyen és bérmentve tanultak. Tehát hajrá fiatalok!”

A tüntetés videója:
https://sportkult.net/2012/12/19/tuntetes-a-drasztikus-keretszam-valtoztatasok-ellen-kaposvaron/

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .