2013. november 15. péntek

47. Mecsek Rallye: Merencsics Árpád – Varga Sándor

Robbanó motor tett pontot a bajnoki cím sorsára

MARICSEK RACING TEAM – 47. Mecsek Rallye, 2013. november 8-9.

Merencsics Árpád – Varga Sándor, Suzuki Swift GTi

Olaszország után újra – szó szerint – hazai pályán állt rajthoz a nagyatádi pilóta, Merencsics Árpád. A Maricsek Racing Team pilótájának és navigátorának, Varga Sándornak nagy tervei voltak a 47. Mecsek Rallyera nézve. Céljuk a Replica csoport bajnoki címének megszerzése volt. A Suzuki Swift GTi versenygép motorja viszont idő előtt adta be a kulcsot, a páros álmai pedig hamar szertefoszlottak.

Merencsics Árpád: Nagyon vártuk a 47. Mecsek Rallye-t. Egy relatíve zökkenőmentes pályabejárást követően megfelelően felkészültnek éreztük magunkat, hogy a bajnoki címért küzdjünk.

Az első nap estéjén nem is volt baj, sikeresen teljesítettük mindkét éjszakai szakaszt. Egy kisebb hiba volt az autóval, hogy melegen nem akart elindulni. Az okot azonban később megfejtettük, és úgy láttuk, végig fogja bírni a Suzuki a küzdelmeket. A versenygép egyébként nagyon szépen működött, igazán meg voltunk elégedve vele, amit az időeredményeink is alátámasztottak. Egy kis előnnyel zártuk az első napot, így kategória elsőként vártuk a másnap reggeli rajtot. Ekkor jött az a bizonyos, Hetvehely-Nyárásvölgy gyorsasági… A szakasz feléig minden rendben volt, de amikor átmentünk az erdőgazdasági útra, akkor pár alkalommal valami hangot hallottam a motorból. Aztán egy pillanat alatt legyengült, és “felrobbant” a motor. Összetört a 4. hengerben a dugattyú, és kitörte a blokk oldalát, így kiállni kényszerültünk a vezető helyről.
Elmondhatatlan, hogy mennyire csalódott voltam abban a pillanatban, hiszen úgy gondolom, mi képesek lettünk volna megnyerni a versenyt. Ám a technika úgy gondolta, hogy ebben minket nem akar teljes mértékben segíteni. Sajnos történt, ami történt, tovább kell lépni, hiszen új év, új célok, új remények állnak előttünk. Az alkalmat viszont megragadnám, hogy ezúton is gratuláljak ellenfeleinknek, Kiscsatári Imrének és Siroki Zoltánnak a bajnoki címükhöz!
Az idei év kalandos volt nekünk itthon, a miskolci ügyünk még mindig húzódik, szóval felemás évet zártunk. Amikor tudtunk versenyezni, akkor nagyon jól éreztük magunkat, és úgy gondolom, ez a legfontosabb! A jövő évünk kérdéses, hiszen Sanyi erre az évre ígérkezett el hozzánk. Vannak elképzelések, de ezek később fognak realizálódni, így addig konkrétat nem tudok mondani. Csak egyet: nem adjuk fel egy könnyen!

Merencsics Árpád – Varga Sándor

Merencsics Árpád – Varga Sándor

Varga Sándor: Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a Kiscsatári Imre-Siroki Zoltán párosnak a bajnoki címhez! Sajnálom, hogy idén nem tudtunk velük érdemben csatázni, de élvezet volt számomra ellenük versenyezni. Nem szívesen, de mi adtuk oda nekik ezt a bajnoki címet, habár ők is fel-feladták a leckét.
A viszontagságos szezonunk után úgy érkeztünk meg a 47. Mecsek Rallyera, hogy felszívtuk magunkat, s a győzelmet tűztük ki magunk elé, amivel a Replica csoportban is az élre kerültünk volna. Pont emiatt fejlesztettünk be egy új motorba is, de most beigazolódott az a mondás, hogy a kevesebb néha több. Az éjszakai gyorsasági szakaszokon szinte szárnyaltunk: mindketten a maximumot nyújtottuk, akárcsak a Suzuki, s az időeredményeink is hűen tükrözték ezt. Sajnálom, hogy ez a jó széria nem folytatódott másnap, de ezt el kell fogadni, ilyen a technikai sport…
Nagyon örülök neki, hogy idén Árpi mellett versenyezhettem. Most pihenés következik, illetve fel kell dolgoznom nekem fejben a pécsi történteket. A 2014-es szezon még csak most kezd körvonalazódni, így nem tudom még, hogy fogok-e, s ha igen, milyen felállásban versenyezni. Addig is várjuk a miskolci kizárásunkkal kapcsolatos fejleményeket. Köszönöm a lehetőséget a pilótámnak és a csapatnak, hogy velük tölthettem ezt az idényt, s hogy ismét sokat tanulhattam tőlük! Remélem, hogy sikerült őket úgy kiszolgálnom, ahogy ezt elvárták tőlem!

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Villa Székely Tréningház, Merencsics Autó Kft., Komplex, HumanoIT, Nyilas GSM, Geck Bt., Meiszterics Autósiskola, Agrivál Kft., Maricsek Racing Team

Forrás:
Sajtófőnök: Horváth Judit – www.maricsekteam.hu; Tel.: 30/533-9099; E-mail: sajto@maricsekteam.hu

 

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .