2014. január 18. szombat

Zene: Rokokó Rosé

Ma Pécs egyik zenekarát mutatom be nektek, a Rokokó Rosét.

Gálosi Gergely: Sziasztok Lányok! Bemutatkoznátok az olvasóinknak pár mondatban, hogy mit is érdemes tudni rólatok?

Balázs Eszter, billentyű: Dolgozom, mellette tanulok, és mindeközben élvezem az önállóságot. Szabadidőmet legszívesebben a számomra kedves emberekkel töltöm, akár barát, akár családtag, velük csinálok valami programot.

Csajkás Anna, ének: Épp most végzek Pécsett közgazdasági elemző szakon, úgyhogy elég bizonytalan időszak ez számomra. A zenén kívül a mindennapjaim másik meghatározó eleme a kézilabda. Nem egyszer fordult elő, hogy edzés vagy meccs után közvetlenül a koncertezni mentem.

Csajkás Júlia, gitár: Most végeztem a PTE BTK néprajz mesterképzésen, ezt megelőzően pedig esztétika szakon. Általában én intézem a zenekar ügyeit, amit nagyon élvezek. Teljesen el tudok merülni a zongorázásban, és télen is képes vagyok heti több alkalommal a szabadban futni.

Jóna Lilla, basszusgitár: Egerből jöttem a pécsi egyetemre festészetet tanulni. Szeretek emberekkel foglalkozni, örömet okozni nekik, hatni rájuk. Ennek útját részben a művészetben látom. Érzelmeket, emlékeket is tudok ilyen formán átadni. Szívesen alszom reggel sokáig, olvasok este sokáig, kedvelem a meséket, suliba pedig fehér biciklivel járok, hacsak nincs túl hideg.

Papp Zsófia, dob: Dekoratőr vagyok, szinte minden érdekel. Lakberendező szakmát végzek Budapesten, albérletben lakom, egyetemre készülök. Esténként a pesti színházban ruhatáros vagyok, imádom a színházi közeget. Szeretek még táncolni, rajzolni, biciklizni, kirándulni, enni, aludni…

Szita Judit, hegedű: A PTE-ÁOK-n tanulok általános orvos szakon. Szeretek olvasni, festeni, biciklizni, kirándulni.

Gálosi Gergely: Mióta vagytok egy csapat? Vagy már az együttes alakulását is megelőzte valami közös?

Rokokó Rosé: A zenekar előzményei a középiskolás éveinkre nyúlnak vissza. Hárman azóta folyamatosan együtt zenélünk. 2010 óta létezik a Rokokó Rosé, majdnem változatlan felállásban. A korábbi basszusgitárosunk tavaly nyáron Spanyolországba költözött, így ősszel került a csapatba Lilla.

Gálosi Gergely: Akkor gyakorlatilag csak a Rokokó Rosé több, mint 3 éves most már. Milyen visszapillantani a kezdetekre?

Rokokó Rosé: A Rokokó Rosé számunkra az elején azt jelentette elsősorban, hogy szerettük volna magunk mögött hagyni a kezdeti próbálkozásokat. Akkoriban egy zeneileg nagyon inspiráló közegben éltük a mindennapjainkat, ami erősen hatott ránk, és elmélyítette bennünk a zene iránti elkötelezettséget.

Gálosi Gergely: Honnan számítjátok igazán sikeresnek a zenei pályátokat a Rokokóval?

Rokokó Rosé: A mi történetünk nem egy kifejezett sikersztori, és számunkra nem is elsősorban erről szól a zenélés, hanem sokkal inkább a közösségi élmény és az alkotás öröme az, ami fontos. Éppen ezért inkább mérföldköveket, a zenekar szempontjából jelentős momentumokat tudnánk említeni. Ilyen volt 2010-ben az első öt számos EP, 2011-ben az EFOTT fellépés, vagy 2013-ban a külföldi koncertjeink.

Gálosi Gergely: Saját turné(k) milyen szinten voltak, illetve hol?

Rokokó Rosé: Sokállomásos turnénk nem volt, de nagyon örülnénk neki, ha sikerülne bejárni az országot valamelyik nagyobb magyar zenekar elő zenekaraként. Szoktunk azért utazni, nagy örömünkre már országon kívülre is. 2012-ben az észak-olaszországi Trentoban jártunk, 2013-ban a szlovákiai HÓÓÓRUKK Fesztiválon és a csodás lengyelországi Wroclawban zenéltünk.

Gálosi Gergely: Hol vagytok elérhetőek a közönség, vagy éppen a rendezvényszervezők számára?

Rokokó Rosé: Elsősorban a Facebook oldalunkon (www.facebook.com/rokokorose), ahol minden újdonságot, koncertidőpontot, képet, videót közzéteszünk. Van honlapunk (rokokorose.hu), ahonnan az eddigi két EP ingyenesen letölthető. A videóink a YouTube csatornánkon (http://www.youtube.com/rokokorose), a dalaink pedig SoundCloudon is elérhetők (soundcloud.com/rokokorose).

Gálosi Gergely: Milyen nagy “dobásra” készültök mostanában?

Rokokó Rosé: Tavasszal szeretnénk elkészíteni az új hanganyagunkat. Egy néhány számos EP-t tervezünk az elmúlt egy évben született dalokból. Ezen dolgozunk jelenleg.

Gálosi Gergely: Ha jól tudom Szabó Zoltán borászhoz is van közötök. Erről mondanátok pár szót?

Rokokó Rosé: Zoli tavaly keresett meg minket, hogy szívesen elnevezné rólunk a 2013-as rozéját. Az ötletet közösen továbbgondoltuk, így született meg a Rokokó Rosé borprojekt, ami zene és bor összefonódásáról szól.

Gálosi Gergely: Borkóstolóként alig várom, hogy írhassak a borokról. Mikortól és hol lehet majd hozzájutni?

Rokokó Rosé: Január végén tartunk egy „borkeresztelő” ünnepséget. Ezután lesz kapható a bor, elsősorban Pécs belvárosának néhány meghatározó vendéglátóhelyén. Tavaszra pedig koncerttel egybekötött borkóstolókat szervezünk, ahol a rozé mellett az új hanganyagból is ízelítőt adunk.

Gálosi Gergely: A továbbiakban is sok siket az életben, remélem mihamarabb találkozunk újra! Köszöntem a beszélgetést!

Rokokó Rosé: Köszönjük a beszélgetést!

Hamarosan képekkel és újabb beszámolóval érkezünk a Rokokó Rosé háza tájáról!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek lájkold a sportkult.net facebook oldalát jobbra fent a “Tetszik”-re kattintva. Ha csak a cikket szeretnéd, akkor ITT lent kattints a “Tetszik” gombra.

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .