2014. január 24. péntek

Break: Soós Ádám

Egy életvidám, kitartó, kedves személyt szeretnék ma bemutatni nektek, aki egy igencsak nehéznek tekinthető sporttal foglalkozik.

Gálosi Gergely: Szia Ádám! Kezdjük ott, hogy kit is tisztelhetnek benned az olvasók?

Soós Ádám

Soós Ádám

Soós Ádám: Szia Gergő! Soós Ádám vagyok, 24 éves, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar hallgatója. Párommal élek együtt Kaposváron.
Bboy vagyok, ami annyit jelent, hogy breakeléssel foglalatoskodom ahol és amennyit csak lehetőségem van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gálosi Gergely:
Mikortól foglalkozol break-kel?

Soós Ádám: 2010. tavaszán rántott magával a dolog Pécs városában, ahol nagy tudással rendelkező, általam nagyra tartott breakesek segítettek és segítenek a mai napig, hogy fejlődjek.
Alapvetően a hip-hop kultúra iránti odaadó szeretetem vezetett az elejétől kezdve. A break a hip-hop 4 alapelemének egyike. (rappelés, DJzés, graffiti, break) Nagyon tetszett benne a sok kihívás, és az, hogy komoly munka szükséges a mozdulatok elsajátításához.

Gálosi Gergely: Mik voltak azok az alapok, amiket először végig kellett csinálnod, hogy megtudd csinálni az alap lépéseket?

Soós Ádám: Táncról lévén szó, szükséges egy ritmusérzék, és persze rá kell érezni az egész ízére is.
Először az ütemekre hangolódó alapvető és egyszerű elemeket kellett berögzítenem. Emlékszem, az albérletben ahol laktam, egy nagyon pici helyet tudtam csak csinálni a szobában, és ott toporogtam az ütemekre órákat is olykor. Emellett erőnléti és egyensúly problémák is akadtak, amelyeken a mai napig dolgozom folyamatosan.

Gálosi Gergely: Ha jól tudom van egy 3 fős csapat, aminek a tagja vagy. Mi a csapat neve és mit kell róla tudni?

Soós Ádám: Igen, hárman alapítottunk egy csapatot, ami a United Madness nevet viseli. Két kiváló barátom, név szerint Kiss Melinda és Büki Gergely mellett én zárom a névsort. 2011. nyarának végén gondoltunk egy nagyot, és összeálltunk. Azóta mindhárman a UM névvel a szívünkben élünk és breakelünk. Együtt jelenünk meg, ahol csak tudunk, versenyeken és fellépéseken egyaránt.

Soós Ádám

Soós Ádám

Gálosi Gergely: Mi volt eddig a legnehezebb trükk amit megtanultál?

Soós Ádám: Sokan, ha breakről van szó, egyből egy fejen pörgő embert képzelnek el. Sajnos annyira még nem vagyok jó benne. Az első igazán nagyot szóló dolgom egy erőteljesebb fejen csúszás volt.
Aki kicsit jobban belemegy, már más elemek is izgatni kezdik. Nagyon örültem az első sikeres windmill körömnek, és az erőelemek közül talán ezt sajátítottam el a legjobban. Többek közt egy épkézláb kör flare, amit fel tudok mutatni még.

Gálosi Gergely: Sérülés akadt már?

Soós Ádám: A bboying egy olyan sport, ahol mindennaposak a sérülések. Itt egy seb, ott egy lila folt. Komolyabb sérüléseim, amiket számon kell tartanom: egykoron egy könyöksérülésem, illetve jelenleg is kifelé jövök egy térdsérülésből, ami fél éve történt, nem megfelelő bemelegítést követően. Kisebb-nagyobb emlékek akadnak a testemen, de nem hátráltat egyik sem annyira, hogy pihentetnem kelljen miatta a breakelést. De melyik sportágban nincsenek sérülések?

Gálosi Gergely: Mik a kitűzött céljaid a break világán belül? A távoli jövőre nézve?

Soós Ádám: Célom, hogy 2014-ben a lehetőségeimhez mérten a legtöbb breakes eseményen megjelenjek, és induljak az országban. Ha messzebbre tekintek, szeretném a csapatomat segíteni mindenben, teljes erőbedobással. Elismert és sikeres akarok lenni a breakes berkekben, színvonalas és nagy tudásra szeretnék szert tenni az egész kultúrában.

Gálosi Gergely: Magánéletben a párod mennyire fogadja el az életfilozófiádat a tánc irányában? Elvégre elég sok időt elvesz az életedből az edzés.

Soós Ádám: A párom segít, ahol tud. Mindig mellettem áll és lök előre, legyen szó a táncról, vagy az élet bármilyen területéről. Büszke vagyok rá, hogy ilyen barátnőm van. Persze nehéz így az edzések mellett kellő időt fordítanunk egymásra, de meg lehet oldani, csak akarni kell.

Soós Ádám

Soós Ádám

Gálosi Gergely: Nos, kívánok további sok sikert, sérülés mentes edzést és bemutatózást!

Soós Ádám: Köszönöm a lehetőséget és kívánok hasonlóan jókat én is!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek lájkold a sportkult.net facebook oldalát jobbra fent a “Tetszik”-re kattintva. Ha csak a cikket szeretnéd, akkor ITT lent kattints a “Tetszik” gombra.

Comments

3 thoughts on “Break: Soós Ádám

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .