2014. július 22. kedd

HIM koncert Budapesten!

HIM koncert Budapesten!

A finn banda legutóbb 2002-ben koncertezett Magyarországon, akkor a Szigeten. De most a Budapest Park színpadán újra hallhatjátok őket!

A tavaly (immáron 8., Tears On Tape címmel) albumukat megjelentető bandát a rajongóknak nem igazán kell bemutatni, hiszen félelmetesen jó zenét játszanak.

A HIM egy finn rockbanda, három zenész – Ville Valo vokalista, Mikko Lindström gitáros és Mikko Paananen basszusgitáros alapította 1991-ben. Ezidáig hét nagylemezük jelent meg. 2008-ig ők az egyetlen finn rockbanda, akik az USA-ban aranylemezt értek el az eladásaikkal.

HIM

HIM

A zenekar a szerelem és a halál témáit elegyíti dalszövegeiben, hangszerelésükre pedig a heavy metal jellegű gitárstílus jellemző. Innen származik ennek a sajátos zenei stílusnak a neve is: Love metal.

A zenekar neve eredetileg a ‘His Infernal Majesty’ (Ő Pokoli Fensége) kifejezés szavainak kezdőbetűiből összeállított mozaikszó, de ezt a megjelölést hamar elhagyták, mert sátánistáknak vélték őket. Azóta a csapat egyszerűen HIM-ként szerepel, bár a régi név a mai napig félreértések forrása.

A Budapest Park színpadán tehát július 24-én, este 7 órai kezdettel indul a koncert, a vendég az Anti Fitness Club!

Hivatalos oldal: Budapest Park

A Sportkult természetesen jelen lesz és lehetőség szerint minél több képet hoz el nektek!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .