2015. január 5. hétfő

Sajtóközlemény: Vései Építőipari Szociális Szövetkezet „Együtt az úton – építőipari szociális szövetkezet az utak és házak fejlődéséért a Marcali kistérségben” projektjéről

Sajtóközlemény: Vései Építőipari Szociális Szövetkezet „Együtt az úton – építőipari szociális szövetkezet az utak és házak fejlődéséért a Marcali kistérségben” projektjéről

“SAJTÓKÖZLEMÉNY

2014. december 31-én sikeresen zárult a Vései Építőipari Szociális Szövetkezet TÁMOP-2.4.3.D.1-13/1-2013-0038 azonosító számú „Együtt az úton – építőipari szociális szövetkezet az utak és házak fejlődéséért a Marcali kistérségben” című projektje, amely az Európai Unió társfinanszírozásával 15 000 000 millió forint támogatásból valósult meg.
A projekt során 6 fő önfoglalkoztatásra nyitott hátrányos helyzetű személy foglalkoztatása és képzése valósult meg 6 hónapon keresztül, amely során a bevontak OKJ Építő- és anyagmozgatógép kezelő valamint OKJ Útépítő- és karbantartógép kezelő végzettséget szereztek.
A projekt előkészítő, megvalósulási és projektzárási szakaszokból áll, továbbfoglalkoztatási kötelemmel. A foglalkoztatással párhuzamosan a célcsoport beilleszkedési mediációt, pszicho-szociális szolgáltatásokat, egyéni tanácsadást valamint önfoglalkoztatási mentorálást vett igénybe a projekt teljes időtartamában. Megvalósulási koordináció keretében megtörtént a szociális szövetkezet önfoglalkoztatási struktúrájának kialakítása a további működés érdekében.
Beszerzésre kerültek nettó 3 260 080 forint értékben azon szerszámok és munkagépek, amelyek szakképzett munkavállalók általi használatával, a megszerzett szervezeti kompetencia piacra vitelével hosszútávon is jövedelmező szövetkezet jöhet létre, biztosítva ezzel munkavállalói és azok családjainak a tisztes megélhetést.
Vése, 2015. január 5.
Herbai Ramón
ügyvezető elnök
Vései Építőipari Szociális Szövetkezet”

 

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .