2015. május 1. péntek

Sajtóközlemény: Somogyi Fiatalok Egyesülete TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0334 azonosító számú „Fiatal álláskeresők foglalkoztatása a deviancia prevenciót és ifjúsági közösségépítést megvalósító Somogyi Fiatalok Egyesületénél” című projektje

Sajtóközlemény: Somogyi Fiatalok Egyesülete TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0334 azonosító számú „Fiatal álláskeresők foglalkoztatása a deviancia prevenciót és ifjúsági közösségépítést megvalósító Somogyi Fiatalok Egyesületénél” című projektje

“2015. április 30.
Somogyi Fiatalok Egyesülete

Sajtóközlemény
Sikerrel Zárult A SOMOGYI FIATALOK EGYESÜLETÉNEK projektje

2015. április 30-án sikeresen zárult a Somogyi Fiatalok Egyesülete TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0334 azonosító számú „Fiatal álláskeresők foglalkoztatása a deviancia prevenciót és ifjúsági közösségépítést megvalósító Somogyi Fiatalok Egyesületénél” című projektje, amely az Európai Unió társfinanszírozásával 28.457.589 Ft támogatásból valósult meg.
Az elmúlt évtizedekben már hagyományos ifjúsági felzárkóztató tevékenységet folytató egyesület innovatív foglalkoztatási projektet hozott létre.
A civil szervezet – reagálva a térségünkben tapasztalható fokozott foglalkoztatási elvándorlásra – a Somogy megyei fiatalok hatékony életvezetési és munkaerőpiaci támogatása mellett a térségben élő és a projekt iránt nyitott célcsoport szemléletformálását, látókörének és információ-ellátottságának tágítását valamint atipikus foglalkoztatási irányok megismertetését valósította meg.
A projekt során a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése és a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzése, foglalkoztatása céljából 7 fő pályakezdő fiatal személy támogatott foglalkoztatása és képzése valósult meg 12 hónapon keresztül. Munkavégzésük elősegítése és a fenntartás támogatása érdekében 1.539.240 Ft értékben irodai infrastruktúra-fejlesztés történt, amely során asztali és hordozható számítógépek, valamint irodai szoftverek kerültek beszerzésre.
A bevont célcsoport 4 modulból álló tréning-sorozaton vett részt, valamint folyamatos volt pszicho-szociális gondozásuk, mentorálásuk. A projekt eredményességét – a kereső tevékenység és stabil munkahely megtapasztalásán túl – mutatja, hogy olyan praktikus ismeretekre tettek szert, amelyek által kialakultak az érveléstechnika és kifogás-kezelés, kommunikációs technikák, tárgyalástechnika és döntéshozatal, valamint munkafolyamat-optimalizálási, egyéni érdekérvényesítési kompetenciáik.”

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .