2015. június 12. péntek

A Bárczi Gusztáv Módszertani Központ különleges kollégái: Kabala és Peru

A Bárczi Gusztáv Módszertani Központ különleges kollégái: Kabala és Peru

Egy kedves ismerősünk igazán különleges munkát végez a Csiga-Biga Mozgás-és képességfejlesztő Alapítványnál, ezért egy kellemes kávé mellet megkértük, hogy mesélje el az idei évét. Pontosabban a  2 “legjobb barátja” munkáját. Íme!

“Kaposváron a Bárczi Gusztáv Módszertani Központban kiváló szakemberek dolgoznak az oda járó gyerekek fejlesztése érdekében, de van köztük két, bizonyos szempontból igen különleges kolléga is, név szerint Kabala és Peru a Csiga-Biga Mozgás-és képességfejlesztő Alapítvány hivatalos vizsgával rendelkező terápiás kutyái.

A két golden retriever  a 2014/2015-ös tanévben a Mol Gyermekgyógyító Programnak köszönhetően az Új Európa Alapítvány támogatásával, heti rendszerességgel jár értelmileg akadályozott, autista, tanulásban akadályozott,és hallás fogyatékos gyerekekhez. Felvezetőjük és egyben gazdájuk is Budai Georgina habilitációs kutyakiképző.

Az állatasszisztált foglalkozásokon résztvevők olyan játékos feladatokat oldanak meg kutyával, amelyek hozzájárulnak készségeik, képességeik fejlesztéséhez. A csoportban nagyon sok a nem beszélő gyermek és szinte mindenkinél elmaradottak a szociális képességek. A kutyás terápia segíti a gyermekeknél a társas kapcsolatok és a szociális tevékenységek beindulását, kialakulását. A gyerekek társnak tekintik a terápiás kutyákat, bizalommal fordulnak feléjük, szívesen végeznek feladatot velük. A kutyák az egész személyiségüket formálják, jó hatással vannak érzelmi fejlődésükre is.Montázs

Kabala az ovis csoportban végzett munkája után alkalmanként az iskolába is ellátogat egy kis simogatásért, szeretgetésért, ahol nem csak a gyerekek, hanem a pedagógusok is nagy örömmel fogadják.

A nyertes pályázatnak köszönhetően A  Csiga-Biga Alapítvány terápiás kutyái nemcsak Kaposváron, hanem az országban összesen hét helyszínen, hét hónapon át vettek részt fejlesztő foglalkozásokon.”

– Budai Georgina, habilitációs kutyakiképző.

A Sportkult reméli, hogy minél több emberhez eljutnak és segítenek a Csiga-Biga kiképzett kutyái Georginával.

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .