2011. június 30. csütörtök

Sportolók: Stier Lilla

Útjára indítottunk egy fiatal sportolókat bemutató sorozatot. Reméljük, hogy az embereket az még közelebb hozza a sportokhoz, még ha nem is versenyzői szinten.
Elsőként Stier Lillával, úszóval kezdenénk.

Hány éves vagy?
17.
Mikor kezdtél el sportolni?
4 éves koromban kezdtem el úszni, 6 éves koromtól pedig versenyszerűen.
Milyen sportot/sportokat űztél eddig?
Uszonyos és búvárúszó sportot űzőm, de járok úszóversenyekre is.
Fő sportág?
A fő sportágam az uszonyos úszás.
Miért ez a fő sportágad?
Különböző formációi vannak az uszonyos úszásnak pl: búvárúszás, felszíni úszás és uszonyos gyors úszás. Én az uszonyos gyorsúszásban vagyok a legjobb, de a felszíni úszás is jól megy. A fő számaim az 50m , 100m és a 200m-es uszonyos gyors úszás.
Mik a legfőbb eredményeid?
Többszörös korosztályos országos bajnok, többszörös diákolimpiai bajnok, 6-szoros felnőtt bajnok, 3-szoros világkupa forduló győztes, Kétszeres Junior Európa Bajnoki ezüstérmes és egyszeres bronzérmes, Kétszerese Junior Világbajnoki negyedik helyezett, egyszeres hatodik és hetedik helyezett. Idén megszereztem a kvalifikációt a Junior Európa Bajnokságra és a Felnőtt Világbajnokságra is. Mindkettő Magyarországon lesz és gőz erővel készülök rá.
Mit ad neked a sport?
Sokat ad nekem ez a sport hiszen nagyon sok igaz barátra találtam a világ több pontján , a csapattársaimmal és edzőimmel sok értékes pillanatot töltünk együtt és persze a jó eredmények utáni dicséret is nagyon jól esik.
Példakép?
Példaképem az anyukám hiszen ő áll mellettem a kezdetektől fogva és kitart mellettem a nehéz időszakokban is!
Álmod a sportban, az életben?
Álmom hogy az Európa Bajnokságon dobogóra álljak és a Világbajnokságon a lehető legjobb helyezést érjem el megúszva életem legjobb időit.

Comments

2 thoughts on “Sportolók: Stier Lilla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .