2011. június 28. kedd

Renegade

Kedves ismerősöm ajánlotta Őket…szerintem egy újabb magyar tehetséges csapat, akik tudják, hogy miről szól a zene.

Stílus:
A zenekar klasszikus, illetve modern–dallamos Metal zenét játszik, magyar szövegű saját dalokat.
Tagok:
– Kovács István – Csokis (szólógitár)
– Kollár András Péter (ének)
– Ledniczky Árpád (dob)
– Szegvári Bálint (basszusgitár)
– Jegenyés Balázs (gitár II.)
Történetük:
A RENEGADE Music Corporation két alapító tagja Ledniczky Árpád (dob) és Kovács István (szólógitár), már
évek óta együtt zenélt a Forever Winter zenekarban. A RMC komplex jellege is utal arra, hogy a tagok nem szeretnék csak a zenét hangsúlyozni, sokkal inkább egy emberközelibb, közönségbarát, baráti kör kialakítása a cél, mely persze nagy mértékben támaszkodik a zenei tevékenységre, koncertekre.
A Winter, a tagok szép lassú elszivárgása és egyéb okok miatt bekövetkező feloszlásával egészen biztosak voltak abban, hogy ketten együtt maradnak és a nehézségeket leküzdve, egy teljesen friss együttesben folytatják pályájukat, még ha a jövő bizonytalannak látszik is.
Az újrakezdés nem volt egyszerű! Évek múltak el azzal, hogy jöttek mentek az emberek, hisz vagy maguktól ébredtek rá, vagy a többiek tartották alkalmatlannak a feladatra őket. Persze ez a sok ember időben nagyon visszavetette a munkát és kellő képen megszüntette a Winterben már kialakult kapcsolatokat a vidéki barátokkal, zenekarokkal, koncerttermekkel.
Jó megoldásnak Pókos Szabolcs (ritmusgitár), Kadlec András (basszusgitár), illetve Kollár András énekes bevétele tűnt. Bár Pókos Szabolcstól 2007 elején, Kadlec Andrástól pedig 2009 novemberében sajnos külön váltak útjaik, ez a formáció be is bizonyította alkalmasságát a közönség szeretetére.
Kadlec Andrást, Szegvári Bálint váltotta fel, aki 2011 júniusától egy másik formációban folytatta a zenélést, 2010 októberétől pedig, bő három-év keresgélés után, Jegenyés Balázs tudhatja magának a ritmusgitáros posztot. E három évben Kollár András az ének mellet jópár dalban gitárosként segítette a munkát, Szegvári Bálint távozása után, egy gyors átnyergeléssel pedig basszusgitáros-énekessé avanzsált, így újra négytagú a zenekar.
Visszatérve a kezdetekhez, -a gőzerejű munka meghozta gyümölcsét, hisz nem túlzás állítani hogy első, bemutatkozó koncertjükön nagyszámú közönség előtt arattak sikert 2005. április 16.-án, a kaposvári Szivárvány Zeneházban.
A zenekar klasszikus, illetve modern–dallamos Metal zenét játszik, magyar szövegű saját dalokat. Ezek száma mára jóval a húsz fölöttit érte el és megtalálhatók közte a lassú romantikus, mély érzelmű lírai dalok és a pörgős zúzósabbak is. 2007. március 19.-én a végleges keverés után elkészült négy dalos, promóciós célokra létrehozott hanghordozójuk. Ez nem került terjesztésre, de abban bíznak, hogy segítségével megnyílnak a kapuk a nagyvilág felé főleg, hogy 2011 nyarán stúdióba vonulás után, év végére talán elkészül az első nagylemez is…
Hol találod meg őket: Kaposvár
Hol hallhatod őket: Kaposvár
Elérhetőségek: http://www.renegade.hu

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .