2014. március 12. szerda

Bemutatjuk: SZTK-Riders

Ma egy újabb magyarországi bringás csapatot fogok nektek bemutatni, egy kellemes beszélgetés keretein belül. Beszélgetőpartnerem Angler Tibor szakosztályvezető.

Gálosi Gergely: Üdvözöllek Tibor. Örülök, hogy sikerült összehoznunk ezt a beszélgetést, amikor is megismerhetem az SZTK-Riders-t. Mikor is alakultatok?
Angler Tibor: Az SZTK-Riders megalakulásának azt a dátumot nevezhetjük, amikor hivatalossá tettük az együtt bringázást ezen a néven, a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre szárnyai alatt. Ez 2012-ben történt. Azonban ekkor már több, mint egy éve összeverődött az a kis társaság, aki hamar megtalálta a közös pontot, a szenvedélyes szeretetet a tekerés iránt.

Gálosi Gergely: Milyen céllal jött létre a csapat eredetileg?
Angler Tibor: Eleinte nem is volt egyéb célunk, mint a környékbeli kerékpárosok összegyűjtése, a tapasztalatok megosztása, és, hogy egy közösséget kovácsoljunk. Aztán hamar kiderült, hogy többről fog szólni a dolog. Igazi baráti társaság lett, komoly felkészülésekkel, országos versenyeken való részvétellel, házibajnokságokkal. Végre mindenki megérezte azt is, milyen az, ha egy csapat tagjaként vesz részt egy versenyen, mennyi segítséget nyújthatnak a társak a nehéz pillanatokban.

Gálosi Gergely: Először hányan álltatok össze? Mostanra ez milyen szinten módosult?
Angler Tibor: Első körben 14 tagja volt csapatunknak, jelenleg 27 fő mondhatja magát SZTK ridernek. Ennek a jelentős bővülésnek nincs titka, egyszerűen mindenki megtalálja a számítását nálunk, legyen szó lányokról vagy fiúkról, olyanokról, akik hobbi szinten űzik ezt a sportot, vagy azokról, akiknek célja a versenymezőny élvonala. Nem szorítottuk földrajzi keretek közé sem a tagságot, így történhetett meg, hogy győri tagunk is van, és Hatvan környékéről is csatlakoztak hozzánk.

SZTK-Riders

SZTK-Riders

Gálosi Gergely: Mi történt veletek az évek folyamán?
Angler Tibor: Számunkra a legfontosabb, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtunk az elmúlt időszakban. Emellett természetesen nem mehetünk el az egyéni fejlődések mellett, ami a versenyeken elért eredményekben is meglátszik. Jómagam 2013 óta kerékpáros sportedzői bizonyítvánnyal is rendelkezem, így még több szakmai hozzáértéssel terelgethetem csapatunkat. Házibajnokságunk célja a hagyományteremtés, immár évi két alkalommal méri össze erejét a zöld mezes csapat.

Gálosi Gergely: Milyen eredmények születtek azokon a versenyeken, amiken indultatok?
Angler Tibor: Tavaly az év első versenye a Békás Időfutam Bajnokság volt, majd jött a STOP Cukrászda és a Péti Nagydíj időfutam. Ezeken a megmérettetéseken az AKESZ pontgyűjtés volt a cél.  A női szakág – elsősorban Mező Ilona révén – sorra hozta is az eredményeket, minden alkalommal top 10-ben voltak, ami igazán szép eredmény.

SZTK-Riders, csapatmunka

SZTK-Riders, csapatmunka

A Tour de Velence az esős indulás ellenére is remek helyezésekkel zárult, Horváth Andris és Kézsmárki Tomi a 15. és 16. helyen futottak be. A Kínok – Kínja nekem a korcsoportbeli 16. helyet hozta. A Tour de Gyömrő most sem maradt ki a naptárból, 15 SZTK rider képviseltette magát a versenyen. Kiváló eredményt hozott a Tour de Pelso, Capriolo Tihany Túra, ahol Horváth Andris hatodik, Kézsmárki Tamás nyolcadik, Pelle Atilla pedig a kilencedik lett összetettben. A Sipos János Emlékversenyen, Tarján Kupán, Kékesi csúcstámadáson és a Mátra körön is jelen voltunk, a Túr de Tour évadzáróján pedig a harmadik helyet szereztem meg korcsoportomban. Összetettben Pelle Atilla ötödik, Kézsmárki Tamás hatodik, Ábrahám István pedig hetedik helyen futott be.

 

Gálosi Gergely: Akadnak azért támogatók is?
Angler Tibor: A múlt évben már számos támogató vetette bizalmát a csapatunkba, így a Trezor Zálogházak, a Lakihegy Rádió, a Szigetszentmiklósi Önkormányzat, az Auronex Kft., a Kaland Gyár és a Láncreakció kerékpárbolt. Az idei év – úgy tűnik – még több szponzort hoz a tavalyiak mellé, mint pl. az ELO Digital Office, a Tamás Kert Bt. és az ST Solutions. Ez pedig különösen boldoggá tesz minket, hiszen megtisztelő, hogy ők is látják a bennünk rejlő lehetőségeket.

Gálosi Gergely: Mik a leendő, illetve a távolabbi tervek?
Angler Tibor: Mivel a jelek szerint jó úton járunk, így folytatjuk a munkát, fejlődni mindig van hova. Szívesen felkarolnánk a fiatalabb korosztályt is, és a női szakág is örömmel fogadná a sportolni vágyó hölgyeket, de természetesen az ajtónk minden érdeklődő előtt nyitva áll. Célunk, hogy a versenyeken megszokott látvány legyen jó néhány SZTK rider az élmezőnyben. Ehhez természetesen sok edzésre van szükség. Idén egy horvátországi edzőtábor is tervben van, ami nem csak a felkészülésben segít, de a számunkra nagyon fontos csapat összekovácsolásban is. Valamint a terveink között szerepel egy amatőr verseny megszervezése is.

Gálosi Gergely: Mi a véleményetek az itthoni kerékpáros életről, versenyrendszerekről és mit csinálnátok másképp, ha lehetne?
Angler Tibor: A hazai kerékpáros élet fellendülőben van, ebben a rohanó világban az emberek igyekeznek aktívan kikapcsolódni, egyre többen pattannak bringára. Öröm látni, hogy családok tekernek együtt, és azt is, hogy ha lassan is, de szaporodnak a kerékpárutak, és így a lehetőségek is. Ez a hobbi része a sportnak, de mi fontosnak tartjuk ezt is. Verseny fronton is egyre több pozitív élmény ér minket, legtöbb esetben a szervezés is remek. Persze néhány alkalommal találkoztunk nem éppen megfelelő útviszonyokkal például, de ez is benne van. Mi csak annyit kérhetünk, hogy még több versenyt, még több túrát, ígérjük mi ott leszünk.

Gálosi Gergely: Köszönte a beszélgetést!
Angler Tibor: Mi is köszönjük a lehetőséget!

A csapat eléhetősége facebookon: https://www.facebook.com/sztkriders

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek lájkold a sportkult.net facebook oldalát jobbra fent a “Tetszik”-re kattintva. Ha csak a cikket szeretnéd, akkor ITT lent kattints a “Tetszik” gombra.

Comments

2 thoughts on “Bemutatjuk: SZTK-Riders
  1. Gere Feri

    Hajrá Sztk! Az lenne a nagy eredmény, ha a női mezőnyben valaki top 10-en kívül kerülne! Kategóriánként 1-7 induló van mindenhol… Azért így is szép 10-Ben lenni

     
    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .