2011. október 17. hétfő

Elkészült a kaposvári Dirt Park!

Egy dátum a kaposvári kerékpárosok életében: 2011. október 14. Miért? Mert hosszú idő után – végre –  felépült a skate parkhoz eredetileg is tervezett dirt sor. Ehhez elengedhetetlen volt egy személy, aki összefogta azokat, akik már nagyon szerették volna ezt. Bíró Péter Márió. Vele beszélgettem el a témáról egy kicsit.

Gálos Gergely: Mióta terveztétek, hogy a skate park mellé megcsináljátok a dirt részt?
Bíró Péter Márió: Amióta a skatepark megépült, rengetegszer szóba jött, hogy mi lenne ha csinálnánk a skatepark mellé egy dirt sort , de sajnos nem tudtunk tovább lépni a gondolattal, mivel se tőkénk se segítségünk nem volt eddig.
Gálos Gergely: Ki(k) volt(ak) az ötletadó(k)?
Bíró Péter Márió: Hogy kik is lennének az ötletadók…Maga a sporttal szembeni inspiráció az ötletadó, illetve a rengeteg profi videó ami az interneten kering.
Gálos Gergely: Kb. hányan csináltátok? Feltudnál sorolni pár személyt? Milyen segítségetek volt az emberek pozitív hozzáállásán kívül?
Bíró Péter Márió: A legtöbb segítséget az önkormányzat adta, mivel ő finanszírozta a park építését. A nagy részét munkagépekkel végeztük, majd az utána lévő finomításokat kézi munkával leginkább lapáttal, gereblyével és ásóval folytattuk. Szóval először szeretnénk megköszönni a városunknak és Szita Károly Polgármester Úrnak , illetve Szerb Györgynek a városi sport vezetőnek, hogy létre tudtuk hozni a Kaposvári Dirt Parkot! Ezen belül a kaposvári bringás baráti társaságnak: Radnai Marcell, Józsa Márton, Horváth Ádám, Végh Máté, Tarr Zoltán, Lőczi Bence, Nébli Dávid… 
Gálos Gergely: A skate parkról már tudjuk, hogy lassan csak az itt guruló fiatalok tartják fent, a dirt-tel is ez lesz szerinted?
Bíró Péter Márió: Nem gondolom, hogy a Dirt Parknak is az lesz a sorsa mint a skateparké. Mert a földes ugratókra nem kell költeni, mivel mi alakítjuk az íveket kézi munkával. A Dirt Parkot már most egy megszokott baráti társaság vette kezelésbe, napi rendszerességgel tartjuk karban a pályát, és a környezetét, itt gondolok a szemét szedésre is.
Gálos Gergely: Mik a közeljövőbeli terveitek ezzel a résszel?
Bíró Péter Márió: A közel jövőben szeretnénk versenyt szervezni, illetve verseny után, tavasszal bővíteni a pályát.
Gálosi Gergely: köszöntem az interjút!
Bíró Péter Márió: én köszöntem, hogy itt voltál.

[oqeygallery id=6]

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .