2012. május 10. csütörtök

38. Gemenci Nagydíj Nemzetközi Kerékpárverseny Versenykiírása (végleges változat!)

Az eredeti kiírással ellenben némi módosítás mellett az alábbi kiírás lett a végleges a 38. Gemenci Nagydíj Nemzetközi Kerékpárversennyel kapcsolatban!

38. Gemenci Nagydíj
Nemzetközi Országúti Kerékpárverseny
Versenykiírása

1. Szervező: Gemenci Nagydíjért és a Tehetséges Kerékpárosokért Közhasznú Alapítvány – 7100 Szekszárd, Kossuth L. u. 64/B, Tel: 0620-9883607
2. A verseny helye és ideje: Szekszárd város és Tolna megye területe. 2012. május 25.-26. (péntek-szombat)
3. A verseny típusa: Nemzetközi országúti többszakaszos verseny. Össztáv: 270 km.
4. Résztvevők: A versenyen indulhat minden 18 éven felüli igazolt (Licence-el rendelkező) és nem igazolt kerékpáros, továbbá igazolt (Licence-el rendelkező) U19-es versenyző. Indulni egyénileg is lehet. A csapatok 4-6 főből állhatnak. Vegyes csapatok létrehozására lehetőség van a következő feltételekkel:
–    amennyiben a csapatban két egyesület igazolt sportolója benne van, úgy mindkét  egyesület nevét szerepeltetni kell és a csapat neve az lesz.
–    amennyiben három, vagy több különböző egyesület igazolt versenyzője a csapat tagja, úgy annak neve csakis a MIX 1, MIX 2…stb. lehet a nevezés beérkezése szerint. Nemzeti válogatottként történő nevezés természetesen kivételt képez.
5.    Program: (a részletes útvonal, hajrákkal, szintrajz a nevezési regisztrációnál)
2012. május 25. (péntek) 15.00 óra: I. szakasz, 152 km-es mezőnyverseny – Szekszárd, Béla tér. Várható célba érkezés: 18.00 óra – Szekszárd, Béla tér.
Útvonal: Szekszárd-Harc-Medina-Szedres-Jánosmajor-Kölesd-Medina (4 kör)-Kölesd-Harc-Szekszárd
2012. május 26. (szombat) 10.30 óra: II. szakasz, 70 km-es mezőnyverseny – Szekszárd, Béla tér. Várható célba érkezés: 12. 20 óra – Szekszárd, Béla tér. (A szakasz 4.7 km-es körpályán zajlik, amiben van egy 1200 m-es, kb. 4-5 %-os emelkedő)
2012. május 26. (szombat) 19.30 óra: III. szakasz, 48 km-es háztömbkörüli verseny (mezőnyverseny szabályai szerint) – Szekszárd, Garay tér.
A szakaszt követően 1 órán belül az összetett eredményhirdetésekre is sor kerül.

6. Helyezések eldöntése: Minden szakaszon győz az a versenyző, aki az előírt távot a legrövidebb idő alatt teljesíti. Az összetett versenyben győz az a versenyző, akinek a 3. szakasz után teljesített összesített idő eredménye a legjobb. Azonos idő esetén a II. szakaszon elért jobb helyezés dönt.
A gyorsasági – ,ill. hegyi hajrák győztesei azok a versenyzők, akik az adott hajrákon a     legtöbb pontot gyűjtötték, a további sorrendet a pontok száma határozza meg. Pontegyenlőség esetén a több jobb helyezés dönt, amennyiben ez is egyenlő, úgy a később pontot szerzett versenyző végez előrébb. Csapatversenyben szakaszonként az     1.-3. csapat tag összideje adja a csapat időeredményét. (Az időjóváírások nem  számítanak bele). A végeredményt a szakaszokon elért időeredmények összeadva határozzák meg. Győz a legkevesebb összidővel rendelkező csapat. Időazonosság esetén a legjobb 3 csapattag összetett helyezési számát összeadva a kisebb szám     dönt, ha ez is azonos, úgy a jobb egyéni összetett helyezési szám a döntő.
7. Időjóváírás: Minden szakaszon 10-6-4 másodperc. A szakaszok közbeni gyorsasági hajrákon (R.H.) 3-2-1 másodperc.
8. Díjazás: A mellékelt táblázat szerint.
9. Gyorsasági- és hegyi hajrák pontozása:
– Gyorsasági hajrák (R.H.) esetén 6-4-2 pontot kap a vonalon áthaladó 1.-3. versenyző.
– A hegyi hajrák (H.H.) között kategóriákat különböztetünk meg. Az I. kategóriás hegyi hajrá pontozása: 10-6-4-2-1 pontot kap a vonalon áthaladó 1.-5. versenyző. A II. kategóriás hegyi hajránál: 5-3-2-1 pont az 1.-4. versenyzőnek.
10. Vezető mezek: Az alábbi kategóriákban vezetők kötelesek az őket megillető, megkülönböztető mezben versenyezni:
– Összetettben vezető: sárga mez
– Részhajrákban vezető: zöld mez
– Hegyi hajrákban vezető: piros pöttyös mez
– U23-as korosztály összetettben vezető: fehér trikó

11. Kísérőautókra vonatkozó szabályok: A gépkocsi számokat az aktuális egyéni összetett lista szerint osztjuk ki. A kísérő kocsik sorrendje:
Felvezető autó – Sajtó autó- Versenyigazgató – élboly – Neutral I. – Zsűri II. – (1 perces különbségnél kísérőautók)– Főmezőny – Zsűri I. – Orvos – Neutral II. – Kísérő személyautók sorszám szerint – Kísérő kisbuszok sorszám szerint – Záró kocsi.
A prológon egy –egy autóval lehetőség van kísérni a saját csapatot, de a záró szakaszon (kritérium versenyen) nem. Ez utóbbinál egy Neutral autó kíséri a mezőnyt, illetve a körpálya bármely pontján az út széléről lehet segíteni a versenyző technikai problémáján.
12. Limit idő: Az I. és II. szakaszokon a győztes ideje +15 %. A szakaszok közben is megállapítható limit idő, erről a technikai értekezleten lesz tájékoztatás. A III. szakasz limitidejéről szintén a technikai értekezleten lesz tájékoztatás.
13. Frissítés: Az I. szakaszokon az 50 km-től az utolsó 20 km-ig. A II. szakasz frissítése a technikai értekezleten lesz kihirdetve, a III. szakaszon nincs frissítés. A gépkocsiról való frissítés a Zsűri engedélyével, közvetlenül a mezőny mögött történhet.
14. Nevezés: A mellékelt nyomtatvány megküldésével! E-mailen: info@gemencnagydij.hu , postai úton: 7100 Szekszárd, Kossuth L. u. 64/B.
– Nevezési határidő: 2012. május 16.,     18.00 óra.  A     határidőig a nevezési díj     átutalásának is meg kell történnie!     Bankszámlaszám: 18203208-06012308-40010010
– Helyszíni nevezés nincs!
– Nevezési díj: 8 000 Ft/fő. A  nevezés tartalmazza a benevezett versenyzők + a csapatvezető(k) számára a péntek esti szállást, illetve péntek-szombaton ebédet.
15. Verseny-központ helye: Szekszárd Városi Sportcsarnok. Cím: Szekszárd, Keselyűsi út 3.
Itt a csapatvezetők 2012. május 25. (péntek) 10.00- 11.30 óra között vehetik át a rajtszámokat és kapnak eligazítást.

16. Általános szabályok:
– A sajtó és a rendező számára kijelölt autóknak szabad utat kell adni a versenyen.
– A versenyen minden versenyző a saját felelősségére indul, a közlekedési szabályok betartása mellett. Esetleges balesetekért, vagy kárért a rendező semmilyen felelősséget nem vállal, azért kártérítésre nem kötelezhető.
– A szakaszokon a csapatok tagjainak egységes mezben kell versenyezniük.
– Kerék-, vagy gépcsere a verseny során csak az út jobb oldalán megengedett.
– A versenyen bukósisak használata kötelező.
– A bukás, vagy géphiba miatt lemaradó versenyzők a felzárkózáshoz idegen segítséget nem vehetnek igénybe. (a kocsisoron történő felzárkózás nem idegen segítség)
– Start előtt 10 perccel köteles minden induló a „Rajtívet” aláírni.
– Felszólalást (óvást) a limit időt követő 10 percen belül a Zsűri bármely tagjának írásban kell átadni 2000 Ft-os díj ellenében. A versenybíróság a benyújtott felszólalást a helyszínen tárgyalja és döntése végleges. Amennyiben helyt ad a felszólalásnak, úgy a díjat azonnal visszaadja, elutasítás esetén a szervezőhöz kerül a díj.
– Minden itt nem szabályozott kérdésben az UCI és az MKSZ előírásai az irányadóak.

A kiírás innen letölthető: 38. Gemenci Nagydíj Módosított Versenykiírása

A versennyel egy időben kerülnek megrendezésre a Gemenc Kupa 45 és Gemenc Kupa Kritérium versenyek!
Kiírása innen letölthető: Gemenc Kupa 45

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .