2012. június 17. vasárnap

Kuszti a Boucle de Mayenne 2. szakaszán

Kuszti beszámolója a 2. szakaszról:
“Végre esőmentes időben sikerült abszolválnunk a második, 173 kilométeres szakaszt. A szél viszont továbbra is nagyon erősen fújt. Erre a napra az volt a feladatom, hogy az elejétől kezdve szereljem az elmenéseket, legyek ott mindig, de csak tegyem a kereket, semmi munka.
Ez olyan jól sikerült, hogy az első 50 kilométerben nagyjából az összes szökésben benne voltam. Nagyon sokszor meg tudtunk lépni, de mindig befogtak minket. Remekül haladt a bringa, szuperül éreztem magamat. Persze eléggé elfáradtam a folyamatos akciózásba, így 50 kilométer után beültem a mezőnybe egy kicsit megpihenni. Nem sokkal ezt követően, elszakadt 12 versenyző, de közülünk nem volt ott senki. Így előre álltunk, és igen hamar bedaráltuk őket.
70 kilométer környékén ismét meglépett hét ember. Ekkor előre álltunk, és elkezdtünk diktálni egy normális tempót. Folyamatosan 1:20-1:35 között tartottuk a különbséget. Először öten dolgoztunk a csapatból, majd négyen. Az egyik srác teljesen elfáradt.
A cél városába érkezve, még három 12 és fél kilométeres karikát kellett megtennünk. A szökés előnye egy perc körül mozgott. Közben sikerült befognunk négy főt, így már csak hárman tekertek előttünk. Már csak két körünk volt hátra, amikor ketten maradtunk az élen, Nicolas és én. Amíg csak tudtunk az élen maradtunk, és maximumot mentünk. Úgy másfél körrel a vége előttig bírtuk. Innentől lószparádé következett, de egyik csapat sem állt össze rendesen forogni, pedig a nagy alakulatok közül csak a Cofidis-nek volt elől embere. Végül haza is értek a szökevények közül. Pirmin sajnos nem tudott elmenni azzal a sorral, amelyik az utolsó 10 kilométeren belül szakadt el a mezőnytől, így elvesztette a sárga trikót. Nicolassal a mezőnyben futottunk be.
Nagyon kemény szakasz volt, de örülök, hogy minden megtettünk, annak érdekében, hogy megtartsuk Pirmin első helyét. Remekül dolgozott az egész csapat, mindenki 100%-osan odatette magát. Közel 90 kilométert forogtunk, és semelyik másik csapat nem segített nekünk. Most így jött össze, de nem vagyunk elkeseredve. A verseny után mindenkinek meg volt a véleménye a „nagy” profi gárdákról. A Cofidisen kívül egyiknek sem volt elől embere, és senki nem dolgozott semmit, még akkor sem, amikor már csak egy percre voltak tőlünk. Kicsit más itt a versenyzési stílus, mint mondjuk Olaszországban, ott ilyen elképzelhetetlen. Viszont rengetegen biztattak bennünket az út széléről. A mezőnyben sokan szólítanak a nevemen, „hogy Péter J”, mondjuk, mikor előre szeretnének menni, és pont útban vagyok, nagyon szuper érzés.”

Ezzel Kusztor Péter jelenleg az összetettben a 46. helyen áll.

Forrás: http://www.kusztorpeter.com/brutalis_nap_utan

Amennyiben további kerékpáros, rally, ifjúsági vagy éppen kulturális információkat szeretnél olvasni, akkor kattints a facebookos oldalunkra és lájkold :)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .