2013. április 11. csütörtök

Vincze Márton – Kovács Attila idei első győzelme!

“Megvan a címvédő idei első győzelme!

MARICSEK RACING TEAM – 9. Eger Rallye, 2013. április 5-7.

Vincze Márton – Kovács Attila, Mitsubishi Lancer Evo IX

Ha így folytatódik az idei szezonja Vincze Mártonnak, mint ahogy elkezdődött, akkor nem is lehet kérdés, ki lesz a 2013-as Rali Túra Bajnokság abszolút bajnoka. Mintha már több éve együtt autóznának, olyan magabiztossággal nyerte meg a 9. Eger Rallyet a Maricsek Racing Team pilótája és új navigátora. Habár a futam elején a fiatal feltörekvők meglehetősen szorongatták a Vincze-Kovács duót, a második körben már senki sem tudta útjukat állni a győzelem felé.

Vincze Márton: Nagyon jól éreztük magunkat a hétvégén, habár az eddigi legnehezebb versenyünkön vagyunk túl. A körülmények folyamatosan változtak – az esős és száraz szakaszok felváltva voltak jellemzőek. Emiatt rengeteg problémánk is volt a gumiválasztáskor, hiszen nem tudtuk, melyik keménység lenne a megfelelő választás – de talán ezzel nem csak nekünk, de az egész mezőnynek meggyűlt a baja. A körülmények ellenére nagyon érdekesek és izgalmasak voltak a pályák, mondhatni VB-szintűek, ahol nagyon pörgős versenyt bonyolítottak le.

Vincze-Kovács

Az új navigátorommal az első 3 gyorsasági szakaszt „feláldoztuk” azért, hogy minél jobban összecsiszolódjunk. Ez idő alatt a fiatal srácok – mint például Vincze Ferkó, Cseh Vili és Velenczei Ádi – folyamatosan szorongattak bennünket, 1-2 másodpercet adtak is nekünk. A nap második felében már úgy mentünk ki a rajthoz, hogy bele kell húznunk, különben nem lesz meg a dobogós helyezés. Az utolsó 3 szakaszt mi nyertük, egy komolyabb különbséget sikerült kiautóznunk, amivel meg is nyertük a szezonnyitót. A kezdeti problémák, nehézségek ellenére most nagy a boldogság, és végre jöhet az ünneplés!

Köszönöm a szervizcsapatnak és a partnereinknek az együttműködést! Emellett hálámat fejezném ki Berényi Lacinak is, aki verseny előtt egy nappal kölcsönadott egy végáttételt a szétment váltónkba, s hajnalig dolgozott azon, hogy rendben legyen a kocsink! Az ő segítsége nélkül nem tudtunk volna elindulni a 9. Eger Rallyen!

Kovács Attila: Nagyon élveztem a hétvégi versenyt! Igaz, az elején nagyon csúszkáltuk a vizes aszfalton, de a második körre már maximálisan oda tudtuk tenni magunkat. Addigra ráadásul össze is szoktunk annyira, amennyire az első közös versenyen lehet. Régebben navigáltam egy Toyota Corolla WRC-ben, így most a Mitsubishi technikai tudása sem állt messze a tapasztalataimtól, rögtön fel tudtam venni a ritmusát. A kocsi végig jól viselkedett, technikai probléma nélkül, maximálisan kiszolgált bennünket.

Marcit én is próbáltam maximálisan kiszolgálni, s úgy érzem, ez sikerült is, és az eredmény egy kis mértékben rajtam is múlott. Nehéz vele a közös munka, nagyon kell koncentrálni, de egy ilyen autóban, ezekhez a célokhoz, eredményekhez ez az alapkövetelmény. Vannak azért még kisebb dolgok, amihez még alkalmazkodnom kell, de úgy érzem, hogy gyümölcsöző lesz a közös szezonunk. Már itt, az első futamon is látszott, hogy a mezőny nagyon erős, mi is csak apró különbségekkel tudtunk a többieken felülkerekedni. Mindenki hajt, minden induló győzni szeretne, így nem lesz egyszerű dolgunk a címvédésre, bár talán az alapot már most itt Egerben letettük. De persze az év vége még messze van…”

Partnereinknek köszönjük az együttműködést!

Forrás: Horváth Juditwww.maricsekteam.hu sajtófőnök

A rovatot támogatta:
muzsa_net

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .