2014. december 27. szombat

Gecs Máté és Dorkó András a Szilveszter Rallye-n!

Gecs Máté és Dorkó András a Szilveszter Rallye-n!

A népszerű páros idén is ott lesz a Szilveszter Rallye-n, erről és az “életükről” Kriszán Zoltán faggatta Gecs Mátét.

Konfettivel lőjük a szurkolókat

A LiveWire Rally Team színeiben induló versenyzőpáros, Gecs Máté és Dorkó András már több éve vesz részt ezen a záró versenyen a Szilveszter Rallye-n. Mint mindig és mindenhol számíthatunk rájuk, ha szórakozásról van szó, itt sem lesz ez másként.
Gecs Mátéval beszélgettem a verseny előtt:

Hányadik Szilveszter Rallye-tok lesz az idei?
Összességében a 3. Szilveszter Rally lesz az idei, és a 2. ahol pilótaként veszek részt az eseményen.

Milyen autóval indultál eddig?
Az első alkalommal navigáltam Andris mellett, a Schweizer Dani féle fehér ‘csapásmérővel’ (BMW E30) indultunk. Tavaly, mint pilóta egy E36-os BMW-vel mentünk.
Idén a megszokott BMW-vel álltok rajthoz? Mit lehet tudni az autóról?
Igen, az idén sprinteken jól bevált E36 Coupe BMW-vel indulunk. Gyári 2500 ccm, gyári hajtás, gyári fék, nincs benne nagy humbug. Tőzsér Áron féle gépsárkány, amit itt is szeretnék megköszönni neki.Gecs_Szilveszter_beharangozo (4)

Általában Dorkó Andrással együtt versenyzel, hova nyúlik vissza a közös múltatok?
Kivétel nélkül Andrissal megyek, vagy Ő megy velem. 4 éve kezdődött a ‘pályafutásunk’, egy Ózd Rally alkalmával ültünk össze és az óta nem bírunk egymástól elszakadni. Négy sikeres Rali Túra évet teljesítettünk, ebből 3x BMW kupa bajnokok lettünk, és idén sem lett volna másként, ha értékelik a csonka évet a Túra számára.

Azon ritka versenyzők közé tartoztok, akik néha helyet cserélnek az autóban. Mitől függ, hogy ki melyik szerepet vállalja?
Ugye 4 évet ültem Andris mellett, bőven volt idő eltanulni a mesterfogásokat, tapasztalatot gyűjteni, és hát lehetne jobb tanárom, mint Ő? Nekem jött az ötlet, hogy kipróbálom magam a bal1-ben és értelemszerű volt, hogy Andris jön velem. Végre megtudhatta, hogy milyen a jobb oldalon rettegni. “Eddig én féltem, most féljen Ő!” mottóval indultunk neki az idei első versenynek.

Készültök valami őrültséggel? Gondolok itt a bajuszra, a színes parókára vagy a röfögő malacra.
Persze, hogy készülünk. A bajuszok már megfésülve várják a bevetést, a malacok szilveszteri pompát öltöttek. De természetesen várhatóak újdonságok, viszont az biztos, hogy idén is lelőjük a szurkolókat konfettivel a MOL kútnál. Gecs_Szilveszter_beharangozo (5)

Mi a célotok a versenyen?
Egy csonka, de annál tökéletesebb év zárása. Nevetve,hülyéskedve, örömautózva, de azért kicsit figyelve az időket is. Igazából a Lángi Atit és a Horváth Balázst akarjuk elverni.

Köszönöm a riportot és sok sikert a tervekhez!
Köszönet a támogatásért: Vitex Plus s.r.o., Livewire Energy Kft., LiveWire Rally Team, Paragraf-MGI s.r.o., Rics-Cont Business Kft.,Print Profi, Power Racing Kft., Bayer Trans Kft., Tartós-Produkt Kft., Europe Market s.r.o., Digital Fire Kft., FAIR Diszkont, Ensure Pénzügyi Szolgáltató Kft, Duex Meta Kft., Duo Metal Kft, Wellness-Info Kft., Aura System Kft., Quasar Database Systems Kft., Z-T Mezőker Kft., Admagic Kft., Rácz-Trans Kft.

LiveWire Rally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán; Tel.: 06-30-505-20-89; E-mail: krizsan.zoltan@livewireteam.hu”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .