2014. december 27. szombat

Várkonyi Szabolcsnak éles teszt lesz a Szilveszter Rally

Várkonyi Szabolcsnak éles teszt lesz a Szilveszter Rally

Hajósi Miklós beszélgetett Várkonyi Szabolccsal a Szilveszter Rally előtt, részben az évet értékelték, másik részről előre tekintettek.

Várkonyi Szabolcs: Éles teszt a Jänner rally előtt.

December végén, 2014 utolsó versenyén, a Szilveszter Rallyn indul Várkonyi Szabolcs rallyversenyző.
Íme, a vele készült interjú.varkonyi_1

De, mielőtt erről a versenyről kérdeznélek, értékelnéd a 2014-es versenyévadot?
– Nem sikerült túl jól a 2014-es évünk, bár a Horvát Bajnokságban kategória győztesek lettünk, a számomra legfontosabb Ypres Rallye-n nem sikerült a célba érés, pedig pontszerző helyen lehettünk volna, ami ahhoz képest, hogy 60-nál több induló volt és a shakedown-on megsérült futóművel teljesítettük a versenyt, remek eredmény lett volna.

Több külföldi versenyen is indultál az idén. Mi motivál a kint versenyek látogatásában?
– Sok minden miatt versenyzünk külföldön, a pályák minősége, változatossága miatt, a rendezők versenyközpontú hozzáállása miatt, és az egész környezet, ami egy ilyen ERC, vagy osztrák, vagy horvát versenyt körülvesz, ráadásul az ERC-t leszámítva, olcsóbb is, mint a magyar versenyek, utazási költségeket beleszámítva is.

Az idén több autóval is versenyeztél és jó páran navigáltak neked. Most milyen autóval indulsz, és ki fogja neked diktálni az itinert?
– Most a Hondával indulunk és a változatosság kedvéért ketten is fognak navigálni, Berendi Dávid mellett a feleségem is.

Indultál-e már Szilveszter Rally-n, ha igen a külső vagy a belső pálya tetszett jobban?
– Már sokszor indultunk ezen a versenyen, nem a pályák miatt, egyik se kedvenc, de az általában hosszabb téli szünet előtt jól esik még egyet kocsikázni.varkonyi_2

Ezt a Szilveszter Rallyt, egy kikapcsolódásnak szánod így évvégére, vagy esetleg egy tesztnek a Jänner Rallyra?

– Most ez a verseny annyiban lesz más, hogy mivel Berendi Dáviddal indulunk a 2015-ös Jänner Rallye-n, ez egy komoly tesztelési lehetőség lesz, ki akarunk próbálni több rugót, ami a jeges, csúszós utakra ideális lehet és 3 nappal a pályabejárás megkezdése előtt ez talán könnyebbé teszi a számomra még ismeretlen pályák feldolgozását.

Támogatók: HETECH TREND KFT, SUN&FUN HOLIDAYS, TRUCK PARTS KFT. AIRVENT ZRT. DROIDX KFT. VILLUMEN KFT.  VPT GROUP, HONDA ÉLES, CARWAX, DI-FER KFT, ATRA KFT.

Képek: Internet, Hajósi Miklós
– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .