2015. április 8. szerda

Team Prevention: Király Amanda

Team Prevention: Király Amanda

Ahogy már a kedves olvasók érzékelték, górcső alá vettem a Team Prevention tagjait. A sorozatot folytatva, most Király Amandával ültem le beszélgetni.

Gálosi Gergely: Szia Amanda! Érdeklődve érkeztem a mai találkozásunkra, hiszen a Team Prevention legfiatalabb tagjához van szerencsém. És biztos vagyok benne, hogy nem csak én hanem rengeteg olvasóm is kíváncsi rád, így meg is kérnélek, hogy mondj magadról pár dolgot elöljáróban. 

kiraly_amanda_1Király Amanda: Király Amanda vagyok, 22 évesen a csapat legfiatalabb tagja. Fogászati asszisztensként dolgozom. A sporttal a kapcsolatom verseny táncokkal kezdődött 5 éves koromban, majd a tájfutás következett 18 éves koromig. Úgy érzem a futás ami közel áll hozzám. Jelenleg edzőm heti edzés tervei alapján futok. Céljaim között szerepel 6 órás versenyen való szereplés.

Gálosi Gergely: Te se a facebook kattogtatással töltötted a gyerekkorodtól az eddigi életed. Hogyan kerültél kapcsolatba a Team Preventionnal?

 

Király Amanda: Természetesen sport által. Angie Segatto vasárnapi futó edzéseire jártam amikor csak tehettem kiegészítésként. Majd a szurkoló csapat tagjaként vettem részt velük a tavalyi Ironman versenyen, ezután kaptam a meghívást a csapatba.

Gálosi Gergely: Mit tartasz elsődlegesen szem előtt a Team Preventiont “megjelenéseinél”, versenyzéseinél, illetve mivel szeretnéd ezt képviselni?

Király Amanda: A megelőzés fontosságát szeretném képviselni a versenyeken , illetve azokat az embereket segíteni akiket valamilyen probléma nehezít az edzésben. A Team Prevention tagjaként szeretném kihozni magamból a maximumot, és ezzel megmutatni mindenki számára, hogy senkinek sem létezik lehetetlen.kiraly_amanda_2

Gálosi Gergely: Az év elején volt egy kialakított  Team Preventionos “naptár”. Rád mi vonatkozik belőle, illetve azon felül hol fogsz még rajthoz állni?

Király Amanda: A saját versenyeimet leszámítva számos versenyen veszek részt a csapattal, az első versenyem tavasszal egy edzőversenynek szánt Vivicitta félmaraton lesz, majd közösen 10 fős váltóban körbefutjuk a Balatont az Ultrabalatonon. A nyár kiemelt versenye egyértelműen az augusztusi Ironman 70.3 lesz ahol szintén félmaratont fogok teljesíteni a csapat egyes számú váltójában. Az ősz már több egyéni versenyt tartogat majd, a WizzAir félmaratont, majd a Spar maratont, és ha minden kellő ütemben halad novemberben a 6 órás versenyt.kiraly_amanda_3

Gálosi Gergely: Elárulod az edzésmódszereidet?

Király Amanda: Heti 6 napot edzek ami általában összesen heti 9 óra, a reggeli órákban munka előtt. Az edzőm meghatározott edzéstervet készít számomra hetente, melynek az alapja a pulzuskontroll. A közeljövőben tervbe került az úszás, mint keresztedzés.kiraly_amanda_4

Gálosi Gergely: …mivel foglalkozom sport irányú táplálkozással, Te sem úszod meg a kérdés: miket eszel a felkészüléskor?

Király Amanda: Őszintén szólva ez az egyik gyenge pontom. Ebben még van hova fejlődnöm, mert sajnos erre fordítok a legkevesebb figyelmet, bár tudom, fontossága elengedhetetlen a mindennapi életben, és az edzések mellett is.

Gálosi Gergely: Mit gondolsz, milyen irányba halad a megelőzés Magyarországon? Nem csak a daganatos, hanem szinte bármilyen betegségre vonatkozóan.

Király Amanda: Az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kapott az egészséges táplálkozás, és a mozgás fontossága mindennapjainkban, egyre többek foglalkoznak magukkal, egészségükkel, de sajnos még nem elegen. Én úgy érzem a legtöbb ember halogatja, hogy sportoljon és foglalkozzon egészségével mert a mindennapi rutin ami lefoglalja őket, inkább már a késői felismerés a jellemzőbb. Mi éppen ezen dolgozunk, hogy felhívjuk a figyelmet erre.

Gálosi Gergely: Remélem a Team Prevention minden tagjának és segítőjének mind a sportban, mint a prevencióban óriási sikerei lesznek a közeljövőben és egyre többen törekednek a megelőzésre. Köszöntem a mai beszélgetés, remélem mihamarabb találkozunk újra!

Király Amanda: Köszönöm a jókívánságokat és a beszélgetést!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .