2014. április 22. kedd

Kerékpártúra a hosszú hétvégén a Látó-hegyre!

Kerékpártúra a ZSOTA Kerékpártúra Egyesület szervezésében! Az alábbi túráról kaptunk sajtó anyagot a ZSOTA Kerékpártúra Egyesülettől.

Bázakerettyéről a Látó-hegyig

Időpont: 2014. május 3. (szombat)

Május elejei hosszú hétvégénken újabb egynapos kerékpártúrára hívlak Benneteket!
Kerékpártúránkat Bázakerettyéről kezdjük. A göcseji dombok között egy völgyben, Nagykanizsától északnyugatra fekszik a magyar olajipar első jelentős települése, Bázakerettye. Ide érkezünk buszunkkal Kaposvárról fél kilencre.

Túránkat ezúttal Letenye irányába kezdjük.Letenye az ország délnyugati szögletében a Mura folyó mentén fekszik. A települést elhagyva Molnárin át érkezünk Murakeresztúrra. Határ menti utunk innen kicsit elkanyarodik a Mura mellől. Beleznáig nagyon szép erdei úton tekerünk tovább. A települést elhagyva már csak tíz kilométert tekerünk és megérkezünk Zákány-Őrtilosra.

Túránk befejezése a Látó-hegyi Németh pincészetben lesz.

Vendéglátónk írja weboldalán:
Kedves Vendég tiszteltessél, nálunk megvendégeltessél! Ne vesse meg szerény asztalunkat, jöjjön közelebb! Kóstolja meg az igazi pikáns Zákány-Látóhegyi ízeket!
Kívánjuk, hogy olyan kellemes élményben legyen része, mint Csokonai Vitéz Mihálynak, mikor kicsiny falunkba tévedett.
Dorottya című vitézi versezetében így emlékezik Zákány finom nedűire: „Parancsol Carneval, töltsenek borokat, s a köz egészségért igyák meg azokat… Egy nagy pohárt megtölt zákányi jó borral, S fejet hajtván minden vendéginek sorral:..”

Zichy gróf 220 éves pincéjében Németh Zoltán, a Dráva –menti Szőlészek és Borászok Egyesületének az elnöke érleli borait az ezredforduló óta. A borkóstolás mellett megismerkedhetnek a látogatók a borászat és kóstolás alapműveleteivel és az ehhez elengedhetetlenül kapcsolódó gasztronómiával.

Hamvas Béla szerint „az ivásnak ugyanaz a törvénye, ami a szerelemnek: bármikor, bárhol, bárhogyan.”  Mi erre ezt mondjuk: most, itt és jóízűen. Mindez vonatkozik ínycsiklandó ételeinkre is. Enni nem csak szükséges, hanem enni jó. A jó ebéd közben a gondolatok megszelídülnek, felvidulnak és bejutnak a tiszta lelkek birodalmába…

Látóhegyi lakománk Fatányéros lesz: kolbásszal, sonkával, szalonnával, sajttal, főtt tojással, és zöldségekkel, melyet a pince teraszán fogyasztunk el, fantasztikus kilátással a Murára. 

Étkezésünk után Németh Zoltán bemutatja pincészetét, 5-6 borfajtakóstolási lehetőségével.
Érdemes megnézni: www.lato-hegy.hu

Délutáni órákban búcsúzunk a Látó-hegytől, buszra szállunk és indulunk Kaposvárra.

Túra táv: 55km kevés szintkülönbséggel.

Programunk tervezett idősorrendje:

–          Gyülekező Kaposváron a OBI parkolónál 6:50-től

–          Indulás busszal 7:00

–          Érkezés Bázakerettyére 8:30

–          Indulás a túrára 9:00

–          Érkezés Látó-hegyre 13:00

–          Pihenő, ebéd, borkóstoló, majd visszaindulás busszal Kaposvárra 15:30

–          Érkezés Kaposvárra 17:00

A túra ideje alatt kísérő kocsink végig a csoport mögött halad, a csomagjainkkal, frissítővel, szerviz biztosítással, tartalék kerékpárral.

Részvételi díj: 6.490,- ft/fő

Az ár tartalmazza, túravezetést, utazást busszal Kaposvár-Bázakerettye, Őrtilos-Kaposvár útvonalon,étkezést a Németh pincészetnél,csomagtranszfert, autó- kíséretet a túra ideje alatt, szervizt (anyagköltség nélkül), tartalékkerékpár biztosítását.

Ha Neked nem jó a Kaposvári indulás jelezd és megtaláljuk a megoldást, ha lehet!

Egyéb költség: Borkóstoló 5-6 fajta borral 1.500,-ft/fő

Jelentkezés 2014. április 30-ig

Létszám korlátozott, max.: 25 fő

További infó: +3630 206 2574

Jelentkezéshez katt ide!

Várlak Benneteket!
„Minden túrával több leszel!”

Kerékpáros üdvözlettel:

Muzsi Zsolt, túravezető”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

 

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .