2012. július 2. hétfő

A 2012-es OB innen nézve…

Az elmúlt hétvégén került sor a Magyarország Felnőtt Kerékpáros Országúti Bajnokságára, a Hosszúhetényi Sport Egyesület és az MKSZSZ rendezésében, Hosszúhetény-Komló szakaszon. A verseny útvonala: Hosszúhetény – Gesztenye +9x (Komló – Körtvélyes – Sikonda – Mánfa – Komló) – Zobákpuszta – Hosszúhetény, együttesen 167 km-t tett ki. Egekig kúszó higanyszál és folyamatosan hullámzó terep jellemezte a versenyt. Már az első pár percben szökési kísérlet alakult ki Csomor Zoltán és Radonics Máté személyében, előnyük az egy percet is megközelítette. Mivel több csapat is teljes létszámmal volt itt, így őket pár kör után megfogták. Szinte körönként voltak újabb próbálkozások, köztük a kaposvári Somogyi Gergely (Pécsi Junior KE) is szökésbe fogott, majd 3 körön keresztül tartotta az előnyét. Sajnos őt is beérték és folytatódott a “nagy tempó – egymás nézése” párviadal a versenyzők között, ami azt eredményezte, hogy hol 30, hol pedig 50 km/h felett mentek. Ezektől és a nem éppen sík pályától körönként szakadtak le és adták fel kerekesek a versenyt. A győztes Kusztor Péter (a svájci Atlas Personal versenyzője) az utolsó 2 komlói körben folyamatosan vitte a felfeléket, majd a cél felé vezető szakaszon folyamatosan támadásban maradt. Őt így csak a második helyezést elérő Fejes Gábor (Bátorfi KTK) tudta követni. Viszont a célegyeneshez vezető 500 m-es emelkedőn mind a ketten támadták egymást, de Kuszti erősebbnek bizonyul és eldöntötte a végeredményt. Őt így Fejes Gábor 7 másodperccel, majd őket Lovassy Krisztián (Tusnad Cycling Team) 53 másodperccel követte. Somogyi Gergely a 11. helyen ért célba. A verseny nehézségét jól mutatja, hogy összesen 17-en tudták befejezni a férfiak 50 fős mezőnyéből. A nőknél Szeghalminé Kenyó Anita (Bringavilág SK), Dósa Eszter (Vitalitas SE-Scott-Nutrixxion) és Kormos Veronika (Pécsi Junior KE) lett a végső sorrend, nekik egy 71 km-es szakaszt kellett abszolválniuk ugyanezen a területen. Az U23-as korosztályban pedig Simon Péter, Solymosi Márton és Radonics Máté (mindannyian a Close 2 -Giesse-Carrera csapatból) győzelem született.
“Véleményem szerint Somogyi Gergely méltóképpen képviselte Kaposvárt, elvégre újra elsőéves versenyzőként jelent meg a mezőnyben és ezen a pályán kimagasló teljesítményt mutatott, nem csak szökésekor, hanem azt követően is, egyenesen a célig.  – mondta el Gálosi Gergely a sportkult alapítója.”

(a fent olvasó cikk a Somogyi Hírlap 2012. július 2-i számában is megjelent)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .