2013. március 22. péntek

Kuszti a Coppa e Bartali első 3 napjáról

“Szerdán kezdetét vette az öt napos, hat szakaszból álló Coppi e Bartali. Az első napon rögtön két szakaszt kellett teljesítenünk. Délelőtt negyed tízkor vágtunk neki a nap első részének. 100 kilométer megtétele várt ránk, féltávnál két meredek emelkedővel. A rajt utáni első pár kilométer nyugalomban telt, majd elkezdődtek a szökési kísérletek. Hatalmas volt a tempó, mindenki szökni szeretett volna, de jó ideig senki nem járt sikerrel. Végül csapattársamnak Mazzinak jött össze, teljesen egyedül eltávolodott és foly2matosan növelte előnyét. A mezőny nyugodt tempóban közlekedett. Mikor Mazzi előnye elérte a hat percet, megkezdődött az üldözés. Főként az Androni legénysége diktálta a tempót, sprintre szerettek volna érkezni. Már az első mászásnál is nagy sebességgel közlekedtünk felfelé, de Mazzi előnye még mindig négy perc felett járt. Egy rövid lejtmenetet követően – ami rettentően intenzív volt – el is érkeztünk a következő emelkedőhöz.

Itt a Vini Fantini vette át az irányítást, és fokozta a sebességet, aminek meg is lett az eredménye. A hegyi hajrához mindössze 40 versenyző érkezett együtt. Nekem is sikerült elől maradnom, de nem volt egyszerű feladat, nem éreztem a legjobbnak a lábaimat. Innen még 30 kilométer lehetett hátra a célig, a Cannondale és az Androni mint a gyorsvonat közlekedett, de így is sokan fel tudtak zárkózni hátulról. Mazzit az utolsó 10 kilométeren belül fogtuk meg, és készülhettünk a sprintre. Végig elől helyezkedtem, remekül éreztem magamat. Az utolsó 500 méteren belül érkezett még egy veszélyes körforgalom, majd egy ívelt jobbos kanyarban jött a sprint. Az előkelő 11. helyen futottam be, Zamparella pedig 9. lett. Mazzi hosszú szökésének köszönhetően megszerezte a hegyi trikót. Így azt hiszem, hogy igazán sikeres szakaszt zártunk.”

Forrás: http://www.kusztorpeter.com/coppi-e-bartali-3-szakasz

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .