2013. március 26. kedd

II. Camelot Kaposvár Kutyás Frizbi Kupa

Egy kis előzetes a Camelot Kutyás Sport Egyesület szervezésében
2013. április 20-án megrendezésre kerülő eseményről. Erről beszélgettünk a minap Fazekas Ágival.

Gálosi Gergely: Milyen esemény is szerveztek?
Fazekas Ági: A II. Camelot Kaposvár Kutyás Frizbi Kupát szervezzük, ami a tavalyihoz hasonlóan két országos kupasorozat részét képezi.
Gálosi Gergely: Mit láthatnak itt majd a nézők?
Fazekas Ági: A nézők háromféle futamot fognak látni, egy “quadruped”-nek nevezett versenyszámot, ami arról szól, hogy minél nagyobbat dobjunk a koronggal, amit még a kutya eltud kapni. A női és férfi versenyzők külön osztályban indulnak. Ezen kívül lesz még távolsági futam, aminek hivatalosan Throw and Catch a neve. Ezeken a futamokon 60 másodperc áll a versenyzők rendelkezésére, hogy annyiszor dobjanak a rendelkezésre álló koronggal, amennyit csak bírnak. Lesz még zenés freestlye is, ez esetben 2 perc áll a versenyzők rendelkezésére, hogy különböző trükköket, érdekes dobásokat mutassanak be a korongokkal úgy, hogy a kutya elkapja azokat.
Gálosi Gergely: Te kiknek ajánlanád, hogy megtekintsék?
Fazekas Ági: Minden korosztálynak ajánlom, egy nagyon izgalmas program egész napra, ahol lehet izgulni a hosszú dobásoknál, lehet csodálattal figyelni a kutyák akrobatikusságát, és a játékosok ügyességét.
Gálosi Gergely: A versenyekre áttérve, milyen szintű lesz? Ez alatt mit értsünk?
Fazekas Ági: Nemzetközi verseny lesz, Szlovéniából, Ausztriából is várunk induló párosokat. Mivel két országos kupasorozat része, így az egész ország területéről érkeznek majd a versenyzők. Több Európa Bajnokot várunk, akik a nagyközönség előtt is megmutatják, mit tudnak.
Gálosi Gergely: Hány kutyás indulóval számoltok? Milyen fajtákat ismerhetnek meg a nézők?
Fazekas Ági: Kb 60 induló párosra számítunk. A leggyakrabban látható kutyafajták: a border collie és a belga juhász, de nagyszerű örökbefogadott, akár keverék kutyákat is láthatunk a versenyzők között.

Köszönöm Áginak a beszélgetés, hamarosan folytatjuk, kedves olvasóink!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .