2015. október 10. szombat

Orbán Viktor Kaposváron – 122 milliárdos Kaposvári fejlesztések

Orbán Viktor Kaposváron – 122 milliárdos Kaposvári fejlesztések

Orbán Viktor a modern városok keretében fontos megállapodást kötött Szita Károllyal.

(Ez nem a teljes képsorozat! További képek a facebook oldalunkon ITT érhető el! Összesen 24 kép van a mappában. Azok akik nem a facebook tömörített képekre vágynak, azoknak a Google drive-ot javasoljuk IDE kattintva!)

A nap folyamán az alábbiak történtek.

A következő négy évben 122 milliárd forint összértékű fejlesztés valósul meg Kaposváron és környékén annak a megállapodásnak az értelmében, amelyet Szita Károly polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök írt alá péntek délben a kaposvári városháza dísztermében.

– A kaposváriak az elmúlt években nagyon sokat dolgoztak azért, hogy olyan településen éljenek, amely nem pusztán a lakhelyük, hanem annál lényegesen fontosabb: az otthonuk is.
A város közössége mindig nagy célokat tűzött ki maga elé, és azokat rendre el is érte. Büszkeséggel tölt el, hogy közös munkánk eredményeként élő, lüktető, sikeres város a miénk akkor is, ha ezért a sikerért nap nap után meg kell küzdeni – fogalmazott Szita Károly.

Kaposvár polgármestere az elmúlt évek egyik legnagyobb eredményének azt tartja, hogy a megyeszékhelyen is jelentősen csökkent a munkanélküliség. Márpedig Kaposvár célja az, hogy aki akar, az tudjon is munkát vállalni. A most megkötött megállapodás megadja annak a lehetőségét, hogy mindazok munkához juthassanak, akiknek ma még ez nem adatik meg.

A megállapodás főbb pontjai:
– Megépül a településeket elkerülő 2*2 sávos 67-es út Kaposvár és az M7-es autópálya között.
– Megépül a Kaposvári Közlekedési Központ. Ez nemcsak gazdasági szempontból fontos, hanem azért is, mert ezzel a várostörténeti jelentőségű lépéssel csaknem 130 év után újraegyesítjük a vasút által kettészabdalt városrészeket, a belvárost és a Donnert.
– 4000 férőhelyes új sportcsarnok épül.
– Megépül egy új, fedett, 10 pályás versenymedence, 800 néző befogadására alkalmas nézőtérrel.
– Megújul a Csiky Gergely Színház.
– A kórház déli tömbjének helyén 250 új parkolót és parkot építhetünk.

Szita Károly Kaposvár 65 000 polgára és a környező településeken élő 40 ezer ember nevében mondott köszönetet a kormányfőnek.

Orbán Viktor a megállapodás aláírását követően elmondta: a modern városok program alapját a helyi igények támogatása jelenti, vagyis a kormány jelen esetben azon törekvések elérését segíti, amelyeket a kaposváriak fogalmaztak meg. A miniszterelnök hangsúlyozta: a mostani megállapodáson felül több tucat milliárd forint áramlik majd a helyi gazdaságba a kis- és középvállalkozások támogatásán keresztül.

További Kaposvár és környéki programok ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

(A sajtó információt a Kaposvár Megyei Jogú Polgármesteri Hivatalának sajtó része adta)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .