2015. április 2. csütörtök

Circuit of Ireland Rally: Várkonyi Szabolcs

Circuit of Ireland Rally: Várkonyi Szabolcs

Várkonyi Szabolcs 2. ERC futamára készül, nevezetesen a Circuit of Ireland Rally-ra.
Hajóka Miklóssal beszélgettek erről.

Várkonyi Szabolcs: Irány a Circuit of Ireland Rally

A 10. Eger Rally után beszélgettem, Várkonyi Szabolcs Rallyversenyzővel.

Eger Rally-n vettél részt, melyet felkészülésnek – tesznek szántad az írországi ERC futamod előtt. Mennyire sikerült beállítani a Hondát a Circuit of Ireland Rally-ra? 

– Jók lettek az autó beállításai, azonban csak itt a pályabejárás során szembesültünk az itteni pályákkal és kiderült, hogy teljesen más kell, mint amire számítottunk, majd az itteni teszten módosítjuk.HM6_7566a

Voltak-e hasonló jellegű pályák, mint amik kint várnak rátok?
– Sajnos nem, ilyen pályák nálunk nyomokban sincsenek.

Mit lehet tudni az Írországi ERC futam pályáiról, azon kívül, hogy aszfaltosak?
– Azt hiszem 18 gyorsasági lesz, 210 km, tele ugratóval és szeszélyes, kiszámíthatatlan időjárással. Szerencsére megkönnyíti a helyzetet, hogy az ERC- s gumik egyformák, csak keménységben van különbség, így annyira nem nehéz a választás. Nem vészesen kihordásosak a pályák, bár sehol nincs legumizva, pár helyen számítunk csak erre.HM6_7005

Idén ez lesz a második ERC futamotok a Janner Rallye volt az első. Az ERC3 kategóriában hol szeretnétek végezni?
– Mivel itt a teljes Junior mezőny is képviselteti magát, több, mint 25-en vagyunk, mindenki a legújabb fejlesztésű autókkal, így a pontszerzés sem lesz egyszerű, főleg, ha csúszósak lesznek az utak, az R2-es kocsik sokkal könnyebben vezethetőek ilyen utakon, ilyen körülmények között, de mindenképpen célba kell érnünk, az már fél siker!

Támogatók: HETECH TREND KFT., SUN&FUN HOLIDAYS, TRUCK PARTS KFT., AIRVENT ZRT., DROIDX KFT., VILLUMEN KFT.,  VPT GROUP, HONDA ÉLES, CARWAX, DI-FER KFT., ATRA KFT.

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .