2015. április 2. csütörtök

Eger Rallye: Lángi Attila – Veres Gábor

Eger Rallye: Lángi Attila – Veres Gábor

Z4 átalakítva, új design, egyre jobb idők – ezek jellemezték a DYNAMIC RALLY TEAM-et a 10. Eger Rallye-n.
Horváth Juditnak mesélt a páros az ottani élményeikről.

Végre egy (komolyabb) hibamentes verseny!

DYNAMIC RALLY TEAM – 10. Eger Rallye, 2015. március 27-29.
Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe

Megtörte az egri átkot Lángi Attila a március 27-29-ei, szezonnyitó versenyhétvégén. A Dynamic Rally Team pilótája komolyabb hiba nélkül teljesítette a 14 szakaszból álló futamot. Segítőjével, Veres Gáborral és a BMW Z4 M Coupeval most is óriási sikert arattak a nézők körében: a szurkolók nem csak a Dobó téren, de a szakaszok mentén is hatalmas ovációval fogadták az új designba öltözött versenygépet.

Langi (11)

Fotó: Peremicki István

Lángi Attila: Amint megjöttünk Egerből, már el is kezdtük a szervezést – kiírás elemezgetés, szállásfoglalás, stb. – a Miskolc Rallyera, hogy ne az utolsó percben kelljen kapkodni. Szerencsére a kocsival nem lesz sok dolgunk, mert nem hogy eredményesen, de ráadásul karcmentesen is zártuk a múlt heti, egri versenyhétvégét.
A szezonnyitó előtt azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy megfigyeljük, hogyan viselkedik a Z4 az átalakítások után. Ugyanis nem csak új designt, de új beállításokat is kapott. A szombati 8 gyorsasági szakasz alatt nem is volt gondunk, minden flottul ment. A másnap azonban nem alakult ilyen jól: az itinerünkben adódtak hiányosságok, ami eléggé megnehezítette a dolgunkat menet közben. Utólag persze rájöttünk, mit írtunk fel rosszul, de a helyzetet tovább rontotta az, hogy az időközben jelentkező egészségügyi problémáim miatt kicsit dekoncentrált lettem.
Ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat, és büszke vagyok arra, hogy végre komolyabb műszaki hiba nélkül abszolválni tudtunk egy futamot. Már csak a megfelelő beállításokat kellene megtalálni, de a hétvégi szereplés után már látjuk, mi lesz a jó irány. Ehhez természetesen nagy szükségünk lenne még egy komolyabb tesztre is, hogy az éles bevetés során már ne találgatni kelljen, hanem pontosan meg tudjuk mondani, merre és mennyit állítsunk a BMW futóművén.
Úgy vettem észre, hogy a nézők nagy örömmel fogadtak minket illetve a Z4-t, s ezt meghálálva igyekeztem a legtöbb, nézőbarát helyen úgy forgatni a kocsit, hogy plusz élményt nyújtsunk nekik a szurkolásukért cserébe. Emellett külön öröm volt számomra az is, hogy az időeredményeink alátámasztják a fejlődésünket, a gyorsulásunkat, s reméljük, hogy ez a tendencia Miskolcra is megmarad.

Langi (4)

Fotó: Peremicki István

Veres Gábor: Elég kalandosra sikerült az egri hétvégénk. Az egész azzal kezdődött, hogy a gépátvétel során elégett a GPS kábel a kocsiban, így Attila és a Z4 teljes füstbe borult. Elég nagy probléma lett ebből, de természetesen a pilótámnak most is sikerült orvosolnia.
Már a futam elején megnyugvással tapasztaltuk, hogy a BMW új designja mindenkinek nagyon tetszett, hatalmas ovációval fogadtak minket a Dobó téri rajtceremónián, majd a másnapi szakaszokon is, az út mentén. Attila ezt megköszönvén igyekezett a nézők örömére is autózni, de így is tudtunk azért olyan időket menni, ami már elvárható ettől a technikától és tőlünk is. Emiatt nagyon is élveztük az első napi menetelést, bár a második napon már valamivel kevesebbet mosolyogtunk. Frusztrált bennünket az, hogy az itinerben rosszul írtunk fel egy-két dolgot, és nem tudtuk a legjobban abszolválni ezért a szakaszokat. Ennek fényében a biztonságos autózásra és az eredményünk megtartására törekedtünk – ezt pedig sikerült is véghezvinnünk. Én maximálisan elégedett vagyok a szereplésünkkel, remélem, hogy a nézők is meg voltak elégedve a produkciónkkal.

A Dynamic Rally Team párosa ez úton is szeretne részvétet nyilvánítani az Eger Rallyn történt balesetben elhunyt navigátor, Szabó Attila családjának. Nyugodj békében, Sporttárs!

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Montus Futómű Szerviz, Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, Janódob Kft., M Power Kft., nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, IXON and SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.gearbox.hu, S&T Consulting Hungary Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.juditka@gmail.com”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .