2015. április 2. csütörtök

Eger Rallye: Ferjáncz András és Földi Niki

Eger Rallye: Ferjáncz András és Földi Niki

Tökéletesen vitte véghez a kitűzött célt a LiveWire Rallye Team versenyzőpárosa, hiszen az első 6-ban szerettek volna végezni és sikeresen abszolválták a 4. helyet.
A részletekről Krizsán Zoltánnak meséltek.

Első versenyen az élbolyban

A LiveWire Rallye Team versenyzőpárosa Ferjáncz András és Földi Niki a Mitsubishi Lancer Evo IX N4-el teljesítette az első Rally2-es versenyt, az Eger Rallye-t, egy nem is remélt eredménnyel.
Mindenek előtt a saját és a LiveWire Rally Team nevében szeretném kifejezni részvétünket az Eger Rallyen elhunyt navigátor, Szabó Attila családjának, hozzátartozóinak és barátainak.

Milyenek voltak a pályák ez alkalommal?
Ahogy, már a verseny előtt is említettem, nem szeretem a tempós pályákat, ez az álláspontom most sem változott. A tempós részek a rövid pályán rettentő felhordásosak voltak, a rendező helyében, nem hagytam volna kigumizatlan kanyart. DSC_0770

Magáról a rendezvényről mi a véleményetek?
Alapvetően nem volt rossz, de továbbra is úgy érzem, mintha a Rallye2 egyfajta feketebárány lenne. Szívem szerint megcseréltem volna a másodosztályt az elsővel a vasárnap folyamán. Az „utánpótlást”, a nem annyira rutinos versenyzőket engedtem volna előre, hogy a nap első felében jobb körülmények között kalandozzanak. Ami nagyon pozitív volt viszont, a pályabírók hozzáállása és segítőkészsége az egész verseny alatt, úgyhogy le a kalappal előttük.DSC_0188

Hogy viselkedett az autó?
Minden rendben volt, Berényi Laci és csapata 100%-osan szerepelt. Hibátlan kocsit kaptunk, maximálisan fel volt készítve, semmilyen technikai probléma nem merült fel. A Mitsubishi nagyon erős, nagyon jó, aki mást mond, az hazudik, mint ahogy ezt hallhattuk nem is olyan régen valaki szájából. Hálásak vagyunk a szervizcsapatnak, a Héja családnak a kajáért, mert maximálisan kiszolgáltak minket, minden nyűgünkre próbáltak megoldást találni. Niki ismét hibátlanul adta vissza a lediktált itinert. Neki is köszönhető az elért kimagasló eredmény, nagyon jó a hangulata kocsiban és élvezetes minden együtt töltött méter.IMG_1046

Említetted, hogy az első 6-ban szeretnél végezni, meglepetés volt akkor ez a 4. hely?
A bűvös hatos, ez a „szerettem volna című történet”, reménykedtem benne, de legbelül úgy éreztem ez nem jöhet össze, ellenben egy versenynek a célban van vége, ezalatt azt értem, hogy a szerencse mellettünk volt a hétvége egésze alatt, hiszen nálunk gyorsabb pilóták küzdöttek technikai problémákkal. Ennek a 4. helynek nagyon örülünk, de valamilyen szinten ez az ölünkbe hullott, ezzel tisztában vagyok. Abszolút a várakozásunkon felül sikerült teljesíteni az Eger Rallye-t, így egy csomó pontot gyűjtöttünk már a bajnokság elején.

Mi a helyzet a versenytársakkal a P14-es kategóriában?
Jó srácok ellen küzdöttünk. Volt alkalmunk a rajtok előtt, nekünk Mitsubishiseknek beszélgetni és úgy érzem, ellenfelei vagyunk egymásnak nem ellenségei. Véleményem szerint egy jó kis Rallye2-es mezőny állt össze az év elejére, reméljük ez így is fog maradni.

Mennyire befolyásolt titeket, hogy ennyire elhúzódott a verseny?
Ha nem ritmusos egy verseny és megszakad ilyen hosszú pihenőkkel, kényszer pihenőkkel, mint ahogy az első kör után is, az sokkal jobban kizökkent a megfelelő ritmusból és rányomja a bélyegét a hátralevő menetekre. Hosszú volt a nap, így nagyon elfáradtunk.

Végül mikor sikerült célba érnetek?
Mi a mezőny végén rajtoltunk, már szürkület volt, ami elég kellemetlen, mert nem látok valami jól a sötétben, de nyomtam a gázt, mert veszélyben volt a 4. helyünk.

Mi lesz a következő verseny?

Természetesen a Miskolc Rallye. Támadni szeretnénk. Az egri mezőnyből mindenki ott lesz, így jó kis csata várható, ami csak előnyünkre válhat, mert van kihez mérni magunkat és van kihez fejlődni.

Köszönöm a riportot és gratulálok az eredményetekhez!

Videó az Eger Rallye-ról:

Köszönet a támogatásért: Vitex Plus s.r.o., Livewire Energy Kft., LiveWire Rally Team, Paragraf-MGI s.r.o., Rics-Cont Business Kft.,Print Profi, Bayer Trans Kft., Tartós-Produkt Kft., Europe Market s.r.o., Digital Fire Kft., FAIR Diszkont, Ensure Pénzügyi Szolgáltató Kft, Duex Meta Kft., Duo Metal Kft, Wellness-Info Kft., Aura System Kft., Quasar Database Systems Kft., Web – Factory kft, Székelyi Kamion Technikai BT, Hajnal és Kriszt BT, Ali Transport Kft, Inker BT, Pedro 2006 Kft, Zozo Trans Kft, Kolláth szerviz Kft, Pék cipó BT, Monik trans Kft, Sütőholding Kft., Admagic Kft., Rácz-Trans Kft., Era-Tel Kft., Márton Péter- Sped Kft.

LiveWire Rally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán; Tel.: 06-30-505-20-89; E-mail: krizsan.zoltan@livewireteam.hu”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .