2013. október 20. vasárnap

Kaposvári bringások: Nébli Dávid

Mostani új cikk sorozatomban fiatal bringásokat fogok bemutatni. Remélem tetszeni fog minden kerekesnek és ország-világ elkezdi megismerni a szárnyukat bontogató ifjú tehetségeket!

Gálosi Gergely: Üdvözöllek Dávid. A kedves olvasók csak annyit tudnak rólad, hogy bringás vagy, így megkérnélek, hogy mutatkozz be pár mondatban.
Nébli Dávid: Nébli Dávidnak hívnak, 18 éves vagyok, Kaposfőn lakom és Kaposvárra az Eötvös Lorándba járok iskolába.
Gálosi Gergely: Mik a legfőbb céljaid bringa témában? Milyen eredményeid lettek eddig?
Nébli Dávid: Szinte naponta gyakorlok 2-3 órát . A Skateparkot és a Dirtet szinte egyaránt imádom, de az utcán is feltalálom magam. 4 éve bmx-ezek. Szeretnék Magyarországon a nagy nevek között szerepelni, illetve külföldi versenyekre eljutni.
A 4 év alatt elég sok versenyen jártam. 2 éve tavasszal neveztem először versenyen amatőrként. Akkor 12. lettem. Ősszel már 5. lettem, utána hazai pályán 2., illetve Szekszárdon szintén. Majd ismét hazai pályán 1. helyezést értem el, Pécsett pedig 3. lettem park kategóriában.Ezután már csak profi kategóriában indultam ahol hazai pályán két alkalommal 2., Pécsett 4. és 5. lettem. Idén indultam először dirt kategóriában amatőrben . Hazai pályán 4. Dombóváron 1. helyezés jött össze.
Gálosi Gergely: Volt már (tuti, hogy volt – szerk.) igazán durva esésed?
Nébli Dávid: Esés az mindennapos, de igazán durva Pécsett és Kaposváron volt. Mindkét alkalommal gipsz lett a vége. Megúsztam egy töréssel és ficammal.
Gálosi Gergely: Kedvenc trükk? Meddig gyakoroltad?
Nébli Dávid: Kedvenc trükköm a dupla vázpörgetés, amit 3 hónapig gyakoroltam.
Gálosi Gergely: Van olyan személy, akire felnézel?
Nébli Dávid: Legnagyobb példaképem Mark Webb, itthon pedig Szalay Norbert és Szabó Konrád.
Gálosi Gergely: Miért?
Nébli Dávid: Konrád az én szememben Magyarország legjobb biciklise. Tetszik, hogy minden versenyen mutat valami újat. Norbinak tetszik a laza stílusa és jó barátságot kötöttünk. Nyári szünetekben sokat bringáztunk együtt az én illetve az ő lakhelyén is.
Gálosi Gergely: Szerinted milyen a kaposvári bringás élet?
Nébli Dávid: Kaposváron igen sok biciklis van, aki ezt az extrém sportot űzi, de az elmúlt 1-2 évben a felére csökkent a számuk. Lelkesedésüket talán az törte le,hogy a skate park lassan használhatatlanná válik. Mivel amióta elkészült nem volt felújítva, illetve nincs karban tartva, így csak romlik az állaga. Sajnos nincs egyesület aki összefogná a társaságot.
Gálosi Gergely: köszöntem az eddigi beszélgetést, remélem mihamarabb folytathatjuk és pár képpel illetve videóval is megörvendeztetjük az olvasókat!

Amennyiben tetszett a cikk, keresd fel a facebook-os (katintsd IDE) oldalunkat is és dobj egy lájkot!

Comments

One thought on “Kaposvári bringások: Nébli Dávid
  1. Torma Ferencné

    Sajnálatos dolog, hogy ezekkel a fiatal srácokkal, nem törődik senki, nem figyelnek oda rájuk . Elvesznek, ezek a tehetséges fiatalok. Saját erőből, építik a karrierjüket, hol ott a labda rúgásra agyon sokat költenek ebben az országban, és még sincs foci.Jó lenne ha városunk vezetése , észre venné ezeket a tehetséges fiatalokat, és felkarolná őket !Biztosítaná számukra a minimális körülményeket, pl. szociális helység létre hozását WC-t ami számomra felfoghatatlan, hogy még azt sem biztosít, vagy folyó vizet !!! A város tele van több nagy értékű szökőkutakkal !!! Miért kell ezeknek a tehetséges fiataloknak elkallódni ? Örülni kellene annak , hogy nem a drogozással töltik el az idejüket, rengeteg energiát fektetnek ebbe a sportba ! Külön értékelni lehetne ha, valami kis segítséget kapnának a várostól, nem csak azokat kell segíteni, akik amúgy sem tesznek semmit, sőt még amit kapnak az önkormányzattól azt is el herdálják. Több alkalommal nézőként ott voltam a versenyeken sajnálatos dolognak tartom, hogy saját maguk szerveznek, ill. bonyolítják a versenyeket. Nem csak focira kell költeni, hol van nálunk a foci, sehol !!!Ezért kérem amennyiben lehetséges tegyenek ezekért a fiatalokért akik szívből űzik ,ezt a nem könnyű sportot , mellette tanulnak, értékeljék a a hozzáállásukat és a sport szeretetét !

     
    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .