2017. augusztus 11. péntek

Laller – „Mindig a szívem csücske volt a Hungarian Baja!”

Laller – „Mindig a szívem csücske volt a Hungarian Baja!”

Horváth Lajos nagy kedvvel és lendülettel versenyre készül. Ez a megállapítás általános érvényű, de egy hazai erőpróba esetén mindig kicsit felértékelődik. Nincs ez másként a hétvégi Hungarian Baja terep-rallye világkupafutam előtt sem. A népszerű Lallert kérdeztük, várja-e már az év legjelentősebb magyar futamát!

Hogy áll a felkészülésed, milyen a közérzeted a világkupa megmérettetés előtt?

Nagyon várom a hétvégét, mindig a szívem csücske volt a Hungarian Baja. Ez hazai szinten a legkiemelkedőbb esemény, amikor csak lehetőségem volt, mindig részt vettem rajta. A rallyes múltamból adódóan nagyon szeretem a lőtéri pályát, és sok veszprémi szurkolóm is van. Remek lesz velük találkozni! Az egyik kiemelt támogatóm is élénken érdeklődik a Baja után, így családostól elkísérnek, és a helyszínen fognak szorítani nekem, ami szintén hatalmas megtiszteltetés.

Akkor ezek szerint te rendben vagy. De mi a helyzet a motoroddal?

Gőzerővel készülünk, a géppel lassan végzünk, remélem a legutóbbi rejtélyes fékproblémát is sikerült teljesen rendbe hozni. Raktunk fel új gumikat, amit kellett azt kicseréltük, így mondhatom, készen állunk a nagy futásra. Már csak a pakolás van hátra és irány Veszprém!

Gondolom a hazai szurkolók előtt szeretnél minél jobban szerepelni. Milyen eredménnyel lennél elégedett? Milyen a célt tölt be ez a verseny a Dakarra vezető utadon?

Ebben az évben rekordszámú motoros gyűlt össze, a mezőnyben több olyan srác is van akikkel januárban a Dakaron is együtt mentem. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk, várom a találkozást és a megmérettetést velük, ellenük. Bánatomra magyar versenyző alig lesz, de ettől függetlenül is baráti versengésre, egy igazi terepes fiestára számítok. Öröm, de egyben teher is itthon versenyezni. Két napja nem alszom rendesen, mert már csak a versenyen jár az eszem! Nagyon szeretnék dobogóra állni, amiért meg is teszek majd mindent. A lényeg, hogy hajtsunk egy jót!

Az elmúlt hónapokban több kemény nemzetközi versenyen is indultál. Milyen tapasztalatokkal gyarapodtál, miben sikerült esetleg fejlődni?

Ami már Albániában és Bulgáriában is feltűnt, hogy egyre jobban bírom az extrém meleget. Ez valahol adottság is, de természetesen sokat dolgoztunk rajta. Azt gondolom, ez a Hungarian Bajan is egy extra előny lehet, feltéve ha az időjárás is a kezünkre játszik majd. Szóval, ha jó szerencsét kívánnátok, én inkább azt kérném, hogy a kánikuláért szorítsatok! (nevet)

Végezetül, az elmaradhatatlan kérdés: Hogy áll a Dakaros projekted?

A nevezés megtörtént, az első részletet befizettük, így hivatalosan is mondhatom, hogy arccal Dél Amerika felé fordultunk. Természetesen itthon ez nem olyan egyszerű feladat, mivel komoly anyagi vonzata van. Folyamatosan zajlik a támogatói háttér építése, én igazán bizakodó vagyok. Ebben az értelemben sem elcsépelt a tavalyi Dakar szlogenünk: Ha van célod, akkor vezet oda út is. Noha nem hangoztattuk gyakran mostanság, én továbbra is ebben hiszek!

További Motorsport cikkek-programok a Sportkulton ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!
(Kép és szöveg: sajtóinformáció – Tóth Krisztián Márk)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .