2014. augusztus 12. kedd

A megállíthatatlan Rokokó Rosé

A megállíthatatlan Rokokó Rosé

Szerencsénkre felfelé ível a lányok pályája és szerintem senki sem szeretné megállítani őket.
Januárban már megismerhettétek őket egy kisebb interjúban, most pedig volt egy szusszanásnyi idejük és beszélgettünk egy jót, hogy mégis merre jártak az elmúlt fél évben. Ha kihagytad volna januári bemutatkozásukat, akkor IDE kattintva bepótolhatod.

Gálosi Gergely: Sziasztok Lányok! Januári beszélgetésünk óta jó pár eseményen túl vagytok. Ha jól emlékszem épp a borkeresztelőre készültetek. Hogy sikerült?
Rokokó Rosé:
Valóban, januárban tartottuk Szabó Zoltán borász rólunk elnevezett rozéjának “keresztelőjét” a hetényi pincénél. Remekül sikerült este volt szarvaspörkölttel, koncerttel, és természetesen sok-sok rozéval.

Gálosi Gergely: Budapesten már a Pegazusok nem léteznek nevű banda vendégeként léptetek fel Budapesten, márciusban. Milyen volt újra Pécsen kívül zenélni?
Rokokó Rosé: Pécsen kívül zenélni mindig kihívás. Izgulunk, hogy lesz-e közönségünk, és természetesen bizonyítási vágy is van bennünk, hiszen a legtöbben ekkor hallanak minket először. A Gozsdu Manó Klub tökéletes helyszín volt, sokan voltak, jól sikerült a koncert, remekül működött az este a Pegazusokkal.

Gálosi Gergely:  Majd a Zsolnay Fesztivál & Egyetemi Napok következett az életetekben, ahol is a Halott Pénz, a Milk&Sugar, az Anna & The Barbies, a Supernem, a Magashegyi Underground, az Intim Torna Illegál, a Mary Popkids, a Junkie Jack Flash és Julia Carpenter mellett léptetek fel. Pécsen az Egyetemi napok régi hagyományokkal rendelkezik, itt gyakorlatilag szinte mindenki lazít. Veletek hogy volt?
Rokokó Rosé:
A koncertünk napján feszített volt a tempó. Először egy akusztikus koncertet adtunk a Szoba sessions színpadon, majd utána következett a hangos koncert. Ezen a napon nem volt időnk lazítani. Szerencsére a fesztivál többi napja számunkra is a szórakozásról szólt.

Egyetemi napok 2014 - Rokokó Rosé

Egyetemi napok 2014 – Rokokó Rosé

Gálosi Gergely: Az adott héten még a Janus Borzsongáson is megjelentetek. Mondhatni zenéltetek egyet a saját borotok – és további igazi minőségiek – mellett? Lévén Szabó Zoltán is képviseltette magát boraival…
Rokokó Rosé:
Szabó Zoli meghívott vendég borászként volt jelen, így a kiváló Janus borok mellett kapható volt a rólunk elnevezett rozé is. A mi koncertünk után zenélt még az Ivan &The Parazol, és rengeteg finom bort kóstolhattunk.

Janus Borzsongás - Rokokó Rosé

Janus Borzsongás – Rokokó Rosé

Gálosi Gergely: Eztán országot is váltottatok pár napra, hiszen Krakkóban léptetek fel. Hogyan jött a dolog és milyen élményekkel lettetek gazdagabbak?
Rokokó Rosé:
Több napot töltöttünk Krakkóban, mivel egy ott tanuló barátnőnket látogattuk meg. Az utolsó napon egy kis belvárosi klubban zenéltünk egy olyan esten, amit Krakkóban élő magyaroknak szerveztek. Krakkó gyönyörű város, reméljük, hogy minél hamarabb visszatérhetünk.

Gálosi Gergely: Onnan, mondhatni hazafelé, a Corvintetőt is bevettétek….
Rokokó Rosé:
Több fiatal pécsi zenekar vette be a Corvintetőt június 7-én. Ezen az extrán pécsi napon rajtunk kívül fellépett a Junkie Jack Flash és a The Immigrants. Az estét a szintén egykor Pécsről indult Tesco Disco zárta, az artwork pedig Gróf Balázs munkája volt.

Corvintető - Rokokó Rosé

Corvintető – Rokokó Rosé

Gálosi Gergely: Kicsit nyugisabb vizekre eveztetek egy 3 részes borkóstolókkal egybekötött pécsi koncertsorozattal, immáron újra otthon. Maradt még a roséból?
Rokokó Rosé:
A Strausz Ti-ti-tá, a Nappali és a Csinos voltak a helyszínek. Itt mindenütt kapható a bor, ami már erősen fogytán van.

Gálosi Gergely: A borkóstolót követően egy igencsak régi boros városba, Egerbe látogattatok el, az Egri Bikavér Ünnepére, ahol is igen kitörő örömmel fogadtak titeket. Mégis milyen volt a közönség egy pécsi csajos bandával?
Rokokó Rosé:
A basszusgitárosunk Egerből jött Pécsre, így a koncerten rengeteg barátja, ismerőse, korábbi zenésztársa ott volt, akik nagy szeretettel fogadtak. A koncert után egri borokat kóstoltunk, és sok kedves embert ismertünk meg. Csodás nyáreste volt! Másnap Egerből egyenesen Szentendrére mentünk, ahol a Dunakorzón zenéltünk.

Eger - Rokokó Rosé

Eger – Rokokó Rosé

Gálosi Gergely: Tudtommal a Művészetek Völgyében is egy frenetikus koncertet sikerült adnotok a hallgatóságnak, ahol is egy fantasztikus helyszínen voltatok. Mi is ez a hely pontosan?
Rokokó Rosé:
Taliándörögdön az ElevenKertben zenéltünk, ami szerintünk egy nagyon különleges helyszín a Művészetek Völgyén belül. Kapolcson rengeteg az árus, rengeteg az ember. Ehhez képest Dörög és az Elevenkert egy alulról szerveződő, családiasabb helyszín, ahol mindenki nagyon kedves, ráadásul rengeteg színvonalas koncert volt a hét folyamán. Utánunk például a Middlemist Red, a Képzelt Város és a Pluto zenélt.

Gálosi Gergely: Most pedig az Ördögkatlan volt a célpont….
Rokokó Rosé:
Hétfőn már leköltöztünk Nagyharsányba, és ott is maradtunk a szombati koncertünkig, ugyanis nem titkoltan ez a kedvenc fesztiválunk. Csodás a helyszín, rengeteg színvonalas programmal.
Az Ördögkatlan után pedig már a Sziget lesz a célpont. Augusztus 16-án 19:00-kor zenélünk az Egyetemek Utcája színpadán.

Gálosi Gergely: Nos, nem tudom, hogy honnan van ennyi energiátok, de csak így tovább! Köszöntem az interjút és egy kalappal a következő napokra!
Rokokó Rosé:
Köszönjük az interjút és a jókívánságokat!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!
Képek: Rokokó Rosé hivatalos sajtóanyaga

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .