2014. június 17. kedd

Székesfehérvár Rallye a Kondella Péter-Szilassy Arnold páros szemszögéből

A hétvégén lezajlott a Székesfehérvár Rallye 2014., melyen rajthoz áll, majd a dobogóra is felgurult a Kondella Péter-Szilassy Arnold páros. Következzék a beszámolójuk, illetve egyben a SOLID RACING TEAM sajtóanyaga.

SOLID RACING TEAM – Székesfehérvár Rallye 2014, 2014. június 13-15.

Kondella Péter – Szilassy Arnold, Honda Civic Type-R

Minden várakozást, titkon remélt vágyat felülmúlt a Kondella Péter – Szilassy Arnold duó Székesfehérvár Rallyen való szereplése. A SOLID Racing Team alakulata a hétvégi versenyen debütált a rallye2 mezőnyében. A másodosztálybeli bemutatkozáson felül ez a futam azért is volt fontos a párosnak, mert a székesfehérvári navigátor hazai közönség előtt autózhatott. Kondelláék végül az N csoport és az N/3 kategória győzelme mellett egy ezüstéremnek is örülhettek az abszolút értékelésben.

Kondella-Szilassy páros a Székesfehérvár Rallye 2014-en

Kondella-Szilassy páros a Székesfehérvár Rallye 2014-en (fotó: SOLID RACING TEAM)

Kondella Péter: A vártaknál sokkal jobban sikerült a rallye2 mezőnyében való debütálásunk, a Székesfehérvár Rallyen. Megnyertük az N csoportot és az N/3 kategóriát, s emellett az abszolút értékelés 2. pozícióját is megszereztük – csak Berényi Lászlóék A-s Hondája előzött meg bennünket, de úgy gondolom, mögöttük végezni nem szégyen. Hatalmas öröm volt ez számunkra, hiszen nekünk az elsődleges célunk az volt, hogy benne legyünk a TOP10-ben. Ennél szebb eredményt nem is kérhettünk volna…

A verseny összességében nagyon tetszett, igazán pörgős volt. Az első kört mindössze egy hibával abszolváltuk, s ezt a jó formát a második menetre is meg tudtuk őrizni. Következő megmérettetés számunkra az augusztusi Baranya Kupa lesz, ahol ugyanezt a formánkat szeretnénk hozni. A fehérvári futamon már új, Pirelli abroncsokkal álltunk rajthoz, amelyhez kapcsolódóan a reményeink beigazolódtak. Ugyanakkor tudjuk, érezzük azt, hogy még mindig van olyan, amin javítanunk, változtatnunk kell. Elértünk egy jó szintet, de ezt megtartani és fejlődni még nagyobb feladat lesz, amihez a következő lehetőséget a komlói derbi fogja nyújtani.

Szilassy Arnold: Nagyon boldogok vagyunk, hiszen kezd beérni a munkánk gyümölcse. Nem tettünk magunkra terhet a futam előtt, ezáltal felszabadultan, jó szájízzel, és megfelelő tempóban haladtunk a cél felé. A hétvégét jól kontrollálva, mindössze egyetlen egy hibával teljesítettük. A verseny végén konstatáltuk Petivel, hogy nem volt hiba a pályák felírásában sem. Az új gumik jól vizsgáztak, maximálisan meg tudtunk bízni bennük. Az első méterektől éreztük a különbséget az előzőekben használt típusoktól, ami pozitívan hatott ránk.

Eddig úgy fest, hogy a jó ösvényen haladunk. Kezdenek összeállni a dolgok, s egyre precízebbek leszünk. Az előző tesztversenyünkhöz képest itt már bátrabban, az autót jobban kihasználva versenyeztünk. Összességben a hétvégére beírtam egy ötöst az ellenőrzőnkbe! Az augusztusi Baranya Kupán pedig még ennél is nagyobb elánnal támadunk majd!

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: AVANZO-TRADE Kft. – The Body Shop; Ecoffice Technology Kft. – Sigillanda, PaperCut; EGROKORR Festékipari Zrt.; ExcelIT Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.; Evolution Consulting Képzési és Tanácsadó Kft.; FPO Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – Ozone, Gaming Gear; BEASTvision; GLOBAL-UNION Irodatechnikai Kft.;

HETECH TREND; Honda ÉLES; Innovitas Közhasznú Nonprofit Kft.; KYOCERA – The new value frontier; Laurus-Consulting Szolgáltató Kft. – CORTESIA GROUP; MICRO-TOP Távközlési Kivitelező és Tervező Kft.; Olasz és Társai Bt.; Pannon Tobacco Kft.; PWENT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – MEZ-EXPRESSZ.HU, Termelői méz; Rowa Chemical Kft. – BLACKFAST; Truck Parts Impex Kft. – www.webkamion.hu; Visiophone Kft. – www.eropolis.hu; V4 Transport Szállítmányozási Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.juditka@gmail.com; Facebook: https://www.facebook.com/solidracingteam

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .