2014. június 17. kedd

Merencsics-Varga duó a Székesfehérvár Rallye után

A Merencsics Árpád – Varga Sándor duó is részt vett a hétvégi Székesfehérvár Rallye 2014-en, és épp úgy, mint a SOLID RACING TEAM másik párosa (Kondella-Szilassy cikk ITT) igencsak jót autóztak, a dobogóról épp lemaradtak. Természetesen ez nem szegte kedvüket, hiszen befejezett és jó hangulatú versenyt tudhatnak maguk mögött. Következzék a beszámolójuk (a SOLID RACING TEAM sajtóanyaga).

SOLID RACING TEAM – Székesfehérvár Rallye 2014, 2014. június 13-15.
Merencsics Árpád – Varga Sándor, Suzuki Swift GTi

Ott folytatta a közös munkát a Merencsics Árpád – Varga Sándor duó, ahol tavaly év végén abbahagyták. A SOLID Racing Team Historic Bajnokságban induló versenyzői a Székesfehérvár Rallye 2014 rendezvényen ültek újra egy autóba, s a futamot az abszolút értékelés 6., valamint az R/1 kategória 4. helyén zárták. A célt így is teljesítette a nagyatádi pilóta és salgótarjáni segítője: befejezték a versenyt és egy jó hangulatú autózást abszolváltak.

Merencsics-Varga duo (fotó: Kacsándi)

Merencsics-Varga duo (fotó: Kacsándi)

Merencsics Árpád: Az abszolút értékelés 6., míg az R/1 kategória 4. helyére sikerült behoznunk a Suzuki Swift GTi-t, s ezzel az eredménnyel abszolút meg is vagyok elégedve. Nagyon hosszúak és főleg egyenes szakaszokból álltak a pályák, ami nekünk nem annyira kedvezett, hiszen a Suzuki inkább a kanyargós részeken tud kimagaslóan szerepelni.

Az első gyorsasági sajnos etap lett egy baleset miatt, a másik kettő szakaszon pedig közepes időket autóztunk, hiszen ez idő alatt próbáltam barátkozni a fehér aszfalttal. A szerviz utáni második kör első szakaszán az autó kinyomta majdnem az összes vizet, ezért az utolsó két gyorsaságira vissza kellett vennünk a sebességből, hogy ne kockáztassuk a célba érésünket. Ezen a technikai problémán kívül szerencsére más fennakadással nem kellett megküzdenünk.

Összességében egy nagyon jó hangulatú futamot zárhattunk. Édesapám megint kitett magáért a szervizben, nagy segítségünkre volt az egész hétvége folyamán. Csapattársaimmal, Kondella Péterrel és Szilassy Arnolddal is most versenyeztünk először együtt, egy helyszínen, s a SOLID Racing Team-n belüli jó hangulat megalapozta az egész rendezvényhez való hozzáállásunkat. Petiéknek ez úton is gratulálok a sikeres, rallye2-es debütálásukhoz! A Baranya Kupán ismét együtt támadunk majd!

Varga Sándor: Fantasztikusan éreztem magamat a hétvégén, nagyon jó volt visszaülni Árpi mellé navigátori ülésbe. Úgy érzem, ott folytattuk, ahol abbahagytuk tavaly év végén a közös munkát, s emellett az új csapattal is nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot.

Mivel kicsit hirtelen ötlet volt az, hogy segédkezek a Székesfehérvár Rallyen, ezért nem tudtam teljes mértékig felkészülni arra, milyen meglepetéseket okozhat számunkra ez a futam. Menet közben azonban előjöttek a szép emlékek. Korábbi Tatabánya Rallye keretén belül már versenyeztem egy szakaszon, de ez is most pozitív csalódást okozott számomra, nagyon élveztem az autózást. A végeredményünk talán alakulhatott volna jobban is, de tudjuk, hogy a sportban nem létezik a „ha” kifejezés. Ennek ellenére maximálisan meg vagyok elégedve a szereplésünkkel, hiszen a kitűzött célunkat – miszerint guruljunk át a céldobogón és érezzük jól magunkat – teljesítettük. Ezt majd bizonyítani fogják azok a belső kamerás felvételek is, amiket teljes egészében megosztunk majd a SOLID Racing Team közösségi oldalán.

Köszönjük mindenkinek a támogatást, a bíztatást! Baranya Kupán folytatjuk!

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Nyilas GSM Kft.; Lift Service; Agrivál; Komplex; Geck Bt.; KYOCERA – The new value frontier; Innovitas Közhasznú Nonprofit Kft.; Evolution Consulting Képzési és Tanácsadó Kft.; Rowa Chemical Kft. – BLACKFAST; Ecoffice Technology Kft. – Sigillanda, PaperCut; Laurus-Consulting Szolgáltató Kft. – CORTESIA GROUP;

ExcelIT Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.; AVANZO-TRADE Kft. – The Body Shop; V4 Transport Szállítmányozási Kft.; Mixer Hungary Kft.; Elektrostuff Kft.; Central-Pol Kft.; Prompt Média Hungary Kft.; Varsa-Ker kv Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.juditka@gmail.com; Facebook: https://www.facebook.com/solidracingteam

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .