2014. április 23. szerda

Az Oetl család a Hajdú Főnix Kupán

Soron következő írásomban a magyar mezőnyben mindenki által ismert család “fejével” beszélgetek egy kicsit a hétvégi versenyről.

Gálosi Gergely: Kedves Oetl Család! 🙂 Mostanra már egy adott versenyen biztos, hogy valamelyikőtök dobogón végez, így mostantól saját heti beszámolót is indíthatnék nektek! Na, de térjünk rá, hogy hol is voltatok a hétvégén?
Oetl Gyula: Köszönjük a megelőlegezett bizalmat. Dolgozunk rajta, hogy ott lehessünk egy-egy megmérettetés elején, élén.
A hétvégén Debrecenben jártunk a Hajdú Főnix Kupán. Mely szombaton délelőtt egy 6 és 10 km időfutammal kezdődött, délután pedig 20-60-120 km mezőnyversenyre került sor. Majd vasárnap kritériummal ért véget, a két nap mozgalmasnak mondható eseménye.

Gálosi Gergely: Milyen tervekkel vágtatok neki?
Oetl Gyula: A terv egy hasznos, mozgással teli hétvége volt. A jó eredmények csak ráadás volt számunkra.

Gálosi Gergely: Mi történt a verseny alatt?
Oetl Gyula: Az időfutamon semmi emelkedő, mondhatni sík terep volt. Csak a széllel kellett megküzdeni. Oetl Netti végzett az élen kb 25-30 mp különbséggel, 2. helyezett László Tamara (KSI). Tőle 8 mp hátránnyal Oetl Dana 3. idővel érkezett meg. Nekem az M2 kategóriába csak a 8. helyre volt elegendő az időm.
Délután egy 20-60-120 km mezőnyverseny került megrendezésre. Lányok kategóriájának megfelelően 20 km-es távon indultak. Fél távig együtt haladt a mezőny, melyben az U15 fiúkat is egyben indították a lányokkal. Féltáv után Oetl Netta (Bikeexpress) kezdeményezett egy támadást, amiből sikerült is kiharcolni egy egyszemélyes szökést, elmenést. Ezzel haza is ért. Így abszolút első helyen és idő különbséggel érkezett a célba. László Tamara (KSI) még a verseny táv vége előtt megpróbált felmenni a Nettára (Bikeexpress), de Oetl Dana (Bikeexpress) szerelte ezt a próbálkozását. Végül a mezőny együtt érkezett a célegyenesbe így sprinttel döntötték el a 2-3. hely sorsát. Melyből 2. Tamara (KSI) jött ki jobban 3. Oetl Dana (Bikeexpress).
A 60 km-es U17, M2-M3 kategóriában első 6 km után kialakult egy szökés, melyben az U17-es Dián Ábel csapattársunk is benne volt. Így a csapat dolga annyi volt, hogy szereljük a további támadásokat, ami sikerült is. Így a mezőny együtt érkezett a célegyenesbe. Véghajrában sikerült elől helyezkednem ami a sprintnél a 2. helyre volt elég. Így még pont felkerülhettem a dobogó 3. fokára.
Vasárnap délelőtt kritérium verseny következett. Először csak Dana, később már Netta sem érezte jól magát. Netta azért erőt vett magán és rajthoz állt, de kb féltávnál feladni kényszerült. (Egyébként U17 M2-M3 kategóriába fel neveztük őt is, mert máshol nem volt női versenyző…)
Én nem is neveztem erre a kritériumra. De Dana nevezése be volt fizetve, ezért adott volt a helyzet. Gond nélkül átírták a szervezők kategóriát és a nevet. (ez nem mindig ilyen egyszerű…) Így rajthoz állhattam. Első részhajrá után sikerült egy szökés csapattársammal Dian Ábel (Bikeexpress) és Nagy II Zoltán (Debrecen) társaságában. Hárman mentünk egy darabig. A vezetés nagy részét magamra vállaltam, mert Ábel U17-es sorral hátrányba volt hozzánk képest. (Debreceni) Nagy II Zoltán pedig rutinosan egy métert sem akart vezetni. Később Nagy.II Zoltán egy részhajrát követően további előnyt szerzett velünk szemben. A szökéssel végül fél kör előnnyel haza értünk. Abszolútban, szerzett pontok alapján: 1.Nagy II Zoltán (M2); 2. Dián Ábel (U17) – Bikeexpress; 3. Oetl Gyula (M2) Bikeexpress lett a végeredmény. Összességében nagyon jót versenyeztünk és jól éreztük magunkat. Utólag is köszönjük a szervezőknek.

Gálosi Gergely: Akkor most számoljuk össze, hány dobogós helyezésetek és pontosan mik is lettek?
Oetl Gyula: Netti időfutam és mezőnyversenyen is első helyezést ért el, Dana időfutamon és mezőnyversenyben is harmadik helyezést ért el. Jómagam kategóriámban: mezőny 3. kritérium 2. helyet szereztem meg.

Gálosi Gergely: No igen, ehhez csak gratulálni tudok. Ha már ott voltatok, elmondhatnátok, hogy a Bikeexpress többi tagja hol végzett.
Oetl Gyula: Ez csak természetes! Időfutam: U15 Füri Márton 2., U17 Czéh Balázs 3., U19 Böröcz Bence 1., U19 Zathureczky Márk 2., WElit Epres Kornélia 2.
Mezőny: (20Km) U15 Füri Márton 1., (60km) U17 Dián Ábel 1., WElit Epres Kornélia 2., (120Km) U19 Böröcz Bence 1., Csapat összetett: Bikeexpress 1.
Kritérium: U17 Dian Ábel 1., U17 Czéh Balázs 3., U19 Jordán Bence 1., U19 Ferencz Soma 2., U19 Zathureczky Márk 3., Welit Epres Kornélia 1.
Remélem nem hagytam ki senkit és semmit.

Gálosi Gergely: Nagyon szépen köszönöm, hogy szántatok rám egy kis időt és további sportsikereket az egész családnak!
Oetl Gyula: Mi is köszönjük a lehetőséget a csapat nevében is. És itt szeretném megjegyezni Garamszegi László (Ottó) szakmai munkája és a segítő szülök segítsége nélkül nem járnánk most itt. Akiknek ezúton is nagyon köszönjük munkájukat, és segítségüket.
HAJRÁ BIKEEXPRESS!!! 🙂

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

One thought on “Az Oetl család a Hajdú Főnix Kupán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .