2014. július 29. kedd

Kecsketej joghurt varázs – meggyel

Kecsketej joghurt varázs – meggyel

Ma úgy voltam, hogy szeretném élvezni a kissé édes-savanykás meggye ízét (késői, utolsó szem gyümölcsöket használtam fel), de mellette valami hűsítő dolgot is szerettem volna.

Így frissen beszerzett kecsketej joghurtot vettem ki a hűtőből, amiről tudni kell, hogy nem sima, inkább amolyan ivójoghurt állagú és önmagában is nagyon finom. Épp csak kellemesen savanykás, sokkal kevésbé, mint a tehén tejes változat.

A meggyeket kimagoztam, majd a tálkában lévő kecsketej joghurtra facsartam simán kézzel.

Kecsketej joghurt meggyel

Kecsketej joghurt meggyel

Így a leve megszínezi (összekeverés után) az egészet, illetve minden kiskanálnyi falathoz jut 1-1 fél-egész szem gyümölcs.
Természetesen egy mixerben is összekeverheti bárki, akkor egyenletesebb lesz az eloszlása, vagy ha kisebb adag jeget adunk hozzá, akkor máris egy extra hűsítő italt kapunk!
Akár smoothie is készíthető belőle, ha az ember nem rest sok meggyet aprítani, kevéske jéggel és némi joghurttal.

Miért is éppen kecsketejes változat? Tudni illik, hogy rengeteg jótékony hatással bír. Elsődlegesen könnyebb emészteni, mint a tehéntejet, ugyanis közel 10-ed akkora zsírmolekulái vannak. Az allergiásoknak is javasolt (a kecsketejre nagyon ritkán van allergiája az embereknek!), ugyanis képes javítani az állapotukon.
Mindezek mellett számos ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz (kálcium, kálium, magnézium, nátrium, foszfor, klorid, illetve réz, cink, foszfor, bór, titán, króm, jód, némi vas) illetve a vitaminok (A-, B1-, B2-, C-, D- és E-vitaminok) mellett 8 féle enzimet is tartalmaz plusz Q10-et is.

Az kecsketej joghurtot kedvenc beszállítóm a “A mi kis farmunk” bocsátotta rendelkezésemre, frissen, házhoz szállítva! Amennyiben szeretnél Te is ilyen és hasonló finomságokat, bátran keresd őket az interneten (IDE kattintva), vagy a facebook oldalukon (IDE kattintva)

Hamarosan további roppant egyszerű ám de finom és egészséges(!) étellel érkezem!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .