2014. augusztus 11. hétfő

Kecsketej joghurt varázs – egy kis zabbal és áfonyás-meggyel

Kecsketej joghurt varázs – egy kis zabbal és áfonyás-meggyel

Az egészsége legyen mindenkinek az első, legalábbis én ezt mondom. Így született a mai reggelim is.

Magát a zab részét már éjjelre beáztattam, így csupán bele kellett kanalaznom a kecsketej joghurtba.

Én imádom amikor szétrobban egy-egy szem áfonya az ember szájában, így azt nem dolgoztam bele, csupán megszórtam vele. A maradék utolsó szem meggyet pedig melléjük csaptam, kiegészítve az ízhatást.

Miért éppen kecsketej joghurt-zab-áfonya-meggy mix? Mert ennél egészségesebb és táplálóbb reggelit egy nyári reggelen nehezen tudnék hirtelen mondani (természetesen lesz még jó pár, nem kell félteni).

A kecsketej joghurtot már ismerhetjük ugye az előző cikkből (aki esetleg nem olvasta, az IDE kattintva megteheti), tudjuk, hogy csak jót tehetünk a szervezetünknek vele.

Az áfonyáról pedig akár oldalakat is regélhetnék, de inkább összefoglalom röviden: hatékony antioxidánsok tárházát tartalmazza, ezeknek köszönhetően például jótékonyan hat a látásunkra, a vérkeringésünkre, védi az érfalakat. Vagy mivel alacsony glikémiás indexű, a 2-es típusú cukorbetegeknél is jelentős javulás érhető el az aktív fogyasztás mellett. Ezek mellett már szinte eltörpül, hogy rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz.

Áfonya szemek

Áfonya szemek

A zab. Nos, egy beáztatott zab nem éppen a mai magyar ételek etalonja, elvégre kb egy homogén ízű, semmitmondó dolgot kapunk (ajánlott este beáztatni a reggelihez). Természetesen én nem a feldolgozott zabpelyhet használom, hanem a sima, durván tört zabot, ami még mindent tartalmaz, amit ez a növény adhat nekünk. Lássuk is, hogy mik ezek: B és E vitaminokat, ásványi anyagokból: vasat, káliumot, kálciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz. Magas fehérje tartalmú, mellette lassan felszívódó, de nagy mennyiségű szénhidrát még a jellemzője, ebből kifolyólag teltség érzetet is okoz, ami a nassolást is megelőzi.

Nos, ha össze akarnám foglalni, hogy mit is kaptunk 1 kis tálnyi reggelivel, akkor azt mondhatnám, hogy egy vitamin, fehérje és szénhidrát komplex “csomagot”, méghozzá fillérekből. Minden alapanyag természetes, feldolgozatlan (kivétel a joghurt, de az is házi), így gyakorlatilag megalapoztuk az egészségünket, a jó táplálkozásunkat az adott napra, amikor ezt fogyasztjuk. Felesleges hozzá cukrot, vagy bármi ilyesmit adnunk, esetleg egy kis fahéjat, de szerintem a valódi természetes ízeknél nincs jobb!

Egészségére mindenkinek!

Kecsketej joghurt zabbal, áfonyával és meggyel

Kecsketej joghurt zabbal, áfonyával és meggyel

Az kecsketej joghurtot kedvenc beszállítóm a “A mi kis farmunk” bocsátotta rendelkezésemre, frissen, házhoz szállítva! Amennyiben szeretnél Te is ilyen és hasonló finomságokat, bátran keresd őket az interneten (IDE kattintva), vagy a facebook oldalukon (IDE kattintva). (Itt jegyezném meg, hogy ne tekintse senki sem reklámnak az olvasottakat, ugyanis az egészséges életmód elkötelezett híve és egyben vásárlójuk vagyok)

Hamarosan további roppant egyszerű ám de finom és egészséges(!) étellel érkezem!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .